Marketing Ondigital | juli 12, 2023

5 onmisbare LinkedIn bedrijfspagina tips

Onze 5 LinkedIn bedrijfspagina tips helpen jou in de juiste richting met het bepalen van je LinkedIn strategie. Het zakelijke platform is met name aantrekkelijk voor bedrijven die actief zijn in een business-to-business markt. Een LinkedIn pagina voor bedrijven aanmaken is niet ingewikkeld, maar vooral het bijhouden is voor veel ondernemers lastig. Wij vertellen je hoe je LinkedIn zakelijk kan inzetten.

Een LinkedIn strategie begint met doelstellingen

Onze eerste LinkedIn bedrijfspagina tip zal je misschien niet verrassen. Inderdaad, je kan het best eerst eens bedenken wat je eigenlijk wil bereiken met je LinkedIn strategie. Het is goed om te weten dat LinkedIn een ideaal middel is voor het genereren van leads, recruitment en informeren van je doelgroep en netwerk.

Zet je doelstellingen op papier in de vorm van KPI’s en kom er op terug, bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. Meetbaar zijn bijvoorbeeld nieuwe volgers, kliks op vacatures en weergaven van media. Meet in ieder geval dat wat relevant is voor jou. Een stijgend interactiepercentage is natuurlijk mooi, maar hoeft niet bij te dragen aan je recruitment doelen…

via GIPHY

Blijf doorlopend actief

Een LinkedIn bedrijfspagina beheren schept een zekere verplichting voor jezelf, mits je er ook wat mee wil bereiken natuurlijk. Je zal actief moeten zijn door regelmatig te posten

Ons advies is om dit minimaal wekelijks te doen. Dit zijn enkele voorbeelden voor ideeën:

  • Een succesmoment van je bedrijf delen;
  • Een nieuwe samenwerking presteren;
  • Klantcases;
  • Vacatures;
  • Ontwikkelingen in de markt beschrijven;
  • Inhaken op de actualiteit;
  • Een nieuwe collega presteren;

En nog veel meer…

Variatie is de sleutel tot je succes. Je kan al voor een bepaalde periode posts uitdenken en ze vast inplannen, dan cluster je de werkzaamheden meer op één moment. Probeer variatie aan te brengen en blijf creatief. Ben je totaal niet creatief? Dan kan je jouw LinkedIn strategie misschien beter uitbesteden!

Gebruik altijd visuele content

Deze LinkedIn bedrijfspagina tip is eigenlijk een vervolg op de vorige, want het gaat over de inhoud van je posts. Platte tekst zonder foto of video raden we namelijk af. Het is gewoon minder zichtbaar voor mensen die door de tijdlijn scrollen, terwijl ook het algoritme van LinkedIn er niet dol op is.

In zekere zin kan je LinkedIn best goed vergelijken met andere social media. Het blijft toch zien en gezien worden! Besteed dus tijd aan het maken van mooie foto’s en video’s. Je kan hier een specialist voor in dienst nemen of het werk uitbesteden.

Wij ervaren zelf dat leuke Instagram Reels ook prima presteren op LinkedIn. Je kan dus ook kijken naar content van je andere social media kanalen.

Linkedin bedrijfspagina tips visueel

Meer volgers voor je bedrijfspagina

Een LinkedIn strategie kan niet zonder een gedegen plan om nieuwe volgers te krijgen. Een handige tip daarbij is het inzetten van je eigen collega’s. LinkedIn biedt namelijk de mogelijkheid om een groot aantal connecties uit te nodigen voor het volgen van je pagina.

Door persoonlijk uit te nodigen stijgt het percentage van slagen. Veel bekenden van je collega’s vinden het ongetwijfeld geen probleem om het bedrijf te volgen. Het is een snelle en relatief eenvoudige manier om snel je bereik te vergroten.

LinkedIn strategie volgers

Start met adverteren

Je LinkedIn bedrijfspagina wordt niet genoeg gezien? Om het proces wat te versnellen kan je natuurlijk ook gewoon gaan adverteren. Bijvoorbeeld om je naamsbekendheid te laten groeien, of juist om personeel aan te trekken.

Het voordeel van adverteren is dat je heel precies de gewenste doelgroepen kan bereiken. Zo voorkom je dat je met hagel gaat schieten en onnodig geld over de balk smijt.

Met dit advies beëindigen we onze lijst met LinkedIn bedrijfspagina tips. Is het opzetten en bijhouden van dit platform niks voor jou? Heb je geen collega in huis die er mee aan de slag kan gaan? Neem gerust eens contact op. We vertellen je graag wat er mogelijk is en je kan jouw LinkedIn beheer ook volledig aan ons uitbesteden.