Marketing Ondigital | juli 12, 2023

6 Social Media Tips voor een keiharde social strategie!

Hi! Ben je op zoek naar social media tips? Welkom op mijn blog! Mijn naam is Joyce en ik ben projectleider social media en content marketeer bij ON. Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons leven. Daarnaast is het voor bedrijven super interessant. Maar hoe zet je social media op juiste manier in voor jouw bedrijf? Ik geef je zes handige tips om je op weg te helpen!

TIP 1 – Start altijd met een duidelijke strategie

Zonder strategie ben je nergens. Voordat je social media effectief kunt inzetten is het belangrijk om je doelen te bepalen. Dus schrijf een plan! Wat wil je bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Wat wil je uitstralen? Stel jezelf een aantal kritische vragen en ga aan de slag met een strategie. En nog belangrijker, hoe ga jij je onderscheiden van je concurrenten?


TIP 2 – Kies een kanaal dat bij je bedrijf en doelgroep past

Social media kan een hoop mogelijkheden bieden, maar als je het niet op de juiste manier inzet kan het ook zorgen voor beperkingen. Hoe? Door te kiezen voor het verkeerde kanaal. Het aanbod social mediakanalen is door de jaren heen aardig gegroeid. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos.

Maar waar is jouw doelgroep actief? Het is belangrijk om jezelf af te vragen welk kanaal het beste bij het karakter van jouw bedrijf en doelgroep past. Op deze manier kun je juist dit kanaal effectief inzetten. Daarbij is de kans natuurlijk vele malen groter dat je je doelgroep bereikt! Kortom: verdiep je in alle kanalen, zodat je precies weet welk kanaal wat te bieden heeft.


TIP 3 – Wees actief!

Laten we ervan uitgaan dat je doelgroep alles te weten wil komen over jouw bedrijf. Daarom moet je ervoor zorgen dat je doelgroep bewust wordt van jouw bestaan. En hoe kun je dit nou beter doen dan door regelmatig te posten? Zorg ervoor dat het geen overkill wordt van vijf posts per dag en ga ook vooral niet posten om het posten.

Wat je post moet namelijk wel relevant zijn. Wees daarnaast actief in het reageren, liken en delen. Dit kan uitmonden in een waardevol contactmoment en zeg nou zelf, dat is natuurlijk waar je het voor doet! Interactie met je doelgroep is goud waard!


TIP 4 – Zorg voor unieke content

Interactie met je doelgroep, dat willen we allemaal! Maar hoe kun je dit doen door middel van content? Kom achter de beweegredenen van je doelgroep en probeer erachter te komen wat zij graag van je willen zien. Hoe je hierachter komt? Je moet content creëren dat zorgt voor engagement.

Vraag de mening van je volgers of deel leuke feitjes en tips. Zorg ervoor dat je de content met elkaar afwisselt. Plaats de ene keer een blog, dan een foto of een video en dan een leuk feitje. De juiste variatie in content zorgt ervoor dat jij de aandacht van je doelgroep vasthoudt!


TIP 5 – Een kijkje achter de schermen

Je wilt natuurlijk dat je doelgroep binding krijgt met jouw bedrijf. Dit kun je doen door ze af en toe een kijkje achter de schermen te geven. Laat zien wie je medewerkers zijn, hoe een bepaald productieproces eraan toe gaat of interview één van je medewerkers. Zo leren je volgers je iets beter kennen en krijgen ze meer feeling met het bedrijf. Laat je persoonlijkheid zien en maak het tastbaar voor je volgers!


TIP 6 – Plan je content in!

Iedereen heeft het druk. Daarom schiet social media er altijd snel bij in. Om dit te voorkomen kun je werken met contentkalenders. Bepaal wanneer je wat wilt posten en plan dit in. Tegenwoordig heb je hier veel handige tools voor. Bij Facebook is dit al een tijdje mogelijk zonder dat je hier een tool voor nodig hebt. Op deze manier kun je sneller en efficiënter werken. Zo kun je dus meer tijd besteden aan het maken van creatieve content! Eén ding: zorg wel dat je actueel blijft!


LET’S GET SOCIAL!

Heb je echt geen tijd voor social media? En schiet het er iedere keer weer bij in? Dan is dit dé kans om jouw bedrijf goed neer te zetten!

Bij ON. zijn wij gespecialiseerd in social media. Wij zetten samen met jou een sterke social mediastrategie neer.

Van het adviseren over welke activiteiten je het beste kunt inzetten of welke kansen social advertising biedt tot het creëren en inplannen van goede content.

Ben je benieuwd welke doelen jij kunt bereiken met social media? Neem dan contact met mij op zodat wij binnenkort samen jouw strategie kunnen bespreken!