Erik | juli 12, 2023

8 kantoorideeën die je werkdag leuker maken

Kijk jij ook altijd reikhalzend uit naar de vrijdagmiddag? Veel mensen gaan nog steeds niet met genoeg plezier naar kantoor en zien op tegen hun 40-urige werkweek. Een leuke en gezellige werkomgeving (wij spreken uit ervaring) kan natuurlijk al een hoop goedmaken. Toch bestaan er altijd dagen waarop je niet vooruit te branden bent. Hoe ga je daar mee om? Het is de 8e maand van het jaar, een maand waarin veel mensen terugkeren van vakantie. Daarom geven we jou 8 kantoorideeën waardoor je wel vol goede moed naar je werk gaat!

1. De lunchwandeling

Lekker burgerlijk, zo’n lunchwandeling. Maar oké, een blokje om heeft wel degelijk voordelen. Helemaal als je bij ON. werkt trouwens, want wij zijn gevestigd middenin de stad Groningen. Je ziet van alles onderweg. Zo kwamen we Koningin Maxima zelfs een keer tegen!

Het is natuurlijk wel een ander verhaal als het decor een treurig industrieterrein is. Desondanks is een stukje wandelen een prima manier om even de benen te strekken. Niet onbelangrijk in een tijd waarin het halve kantoor door het leven gaat als fitboy of fitgirl. Tegelijk pak je wat zonlicht mee en kan je even bijpraten met collega’s. Nee, niks mis mee, die lunchwandeling.

De lunchwandeling

2. Thee zetten

Thee zetten was ooit heel normaal. Maar tegenwoordig is het een hele belevenis. Water komt uit hippe koffiemachines en kekke cookers. Dat is nog niet alles, want als het water klaar is wacht de spannendste opgave: een theezakje uitzoeken.

Waar je vroeger de keuze had uit Earl Grey, English Breakfast en Ceylon, krijg je in deze tijd een pakket met 500 smaken onder de neus gedrukt. Je kiest uit onder meer gember, kamille, hennepzaad en eucalyptus. Het liefst allemaal biologisch. Wat een avontuur!

Wil je het echt hip aanpakken? Dan hebben wij nog een tip: kies voor een thee-ei, waar je jouw tuinkruiden in doet. Het is leuk en smaakt heerlijk!

Thee met biersmaak

3. Nerf Battle

Oorlog voeren is niet het eerste waar je aan denkt als je naar kantoor gaat. Maar na zo’n pittig kopje thee zit je vol energie. Altijd al zin gehad om een paar vervelende collega’s een pak slaag te geven? Met Nerf geweren doe je het op een verantwoorde manier.

Nerf guns werken met schuimachtige kogels. Ze kunnen redelijk hard aankomen, maar gevaarlijk is het allemaal niet. Wel zorgt zo’n battle voor een hoop lol, zeker als je met twee teams een veldslag gaat uitvoeren. Vergeet daarbij niet om dekking te zoeken achter bureaustoelen, prullenbakken en… collega’s.

Nerf gun battle kantoor

4. Hond uitlaten

Zoek je een iets meer vredelievende taak? Prima. Net als hippe theesmaken is ook de kantoorhond iets van deze tijd. Een trouwe viervoeter zou diverse voordelen hebben. Zo zou een hond goed zijn voor het verminderen van stress, verbetert het dier de werksfeer en kun je ook nog eens hele toffe plaatjes schieten voor de Instagram van je bedrijf.

Daarnaast moet de hond uitgelaten worden, wat een heerlijk ontspannende activiteit is op je werkdag. Vergeet daarbij niet de poepzakjes mee te nemen. Ja, dat is dan wel weer een keerzijde.

Kantoorhond

5. Tafeltennis

Tafeltennis of pingpong op kantoor is een klassieker die niet mag ontbreken in deze lijst. De meeste kantoren hebben wel ruimte voor zo’n tafel, waar je de baas op sportief vlak een pak slaag kan geven.

Pingpongen is een prima activiteit om even wat frustratie eruit te slaan. En je komt toch best aardig in beweging, dus het draagt ook bij aan je conditite. Je traint je reactiesnelheid en je oog-handcoördinatie.

Het mooie van tafeltennis is dat het geen hoge eisen stelt aan je fysieke kracht. Het is een activiteit die geschikt is voor de meeste leeftijden.

Pingpongen op kantoor

6. Vragen naar de Tinder avonturen van je collega’s

Wij adviseren eerst een goede band met jouw collega te scheppen voordat je over dit onderwerp vragen gaat stellen.

Tinder is nu voor alle leeftijden, dus je hebt vast wel een collega die regelmatig swipet. Het mooie van al die datingapps is dat het de leukste verhalen oplevert.

De gekste verhalen ontstaan na Tinderdates: dates die niet komen opdagen, dates die er iets anders uitzagen dan op de foto, dates die nogal aparte gewoontes hebben, enzovoort.

En juist door die verhalen wordt er vaak weer gezocht naar een nieuwe date. En zo groeit Tinder uit tot een oneindig gespreksonderwerp op de werkvloer. Al die gesprekken zijn goed voor de teambuilding!

Tinder avonturen kantoor

7. Eten bestellen

Elke dag een broodje kaas en een broodje ham, daar word je vanzelf verdrietig van. Gelukkig kan je de lunch een stuk aangenamer maken door af en toe wat lekkers te bestellen. En dankzij het enorme aanbod hoeft dat helemaal niet meer ongezond te zijn.

Het leukste van bestellen is dat dit tegenwoordig vaak via een bekende oranje app gaat. Een collega schiet dan alles voor en is vervolgens drie weken bezig om al het geld op te halen bij collega’s. Veel plezier!

Eten bestellen kantoor

8. Thuiswerken

Helemaal klaar met je collega’s? Verstop je gewoon thuis achter je bureau. Thuiswerken is helemaal normaal sinds de corona pandemie. Thuis luister je niet naar verveldende radiozenders als Qmusic en Sky Radio, maar pomp je gewoon je eigen muziek door de speakers.

Bijkomend voordeel: je kan de hele dag de kast leegvreten. Koeken, chips, frikandellen, zakken Haribo beertjes en als nagerecht een appel. En dit allemaal zonder gedoe met tikkies, kijk hiervoor bij punt 7.

Thuiswerken