Bing Ads

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT ZIJN BING ADS?

Bing Ads zijn de advertenties die je specifiek bij Microsoft Bing kunt laten vertonen. Deze advertenties worden vervolgens weergegeven in de zoekmachine Bing zelf, maar ook wanneer een gebruiker een opdracht intypt in de zoekbalk van een Microsoft computer en wordt doorgeleid naar de Bing resultaten.

Sinds 2015 wordt iedere PC met Windows 10 of hoger geleverd met deze ingebouwde zoekbalk. Als je hier een zoekopdracht intypt, krijg je niet langer enkel de bestanden op je PC te zien, maar ook advertenties die passen bij die zoekopdracht. Hierdoor is het een laagdrempelige manier van zoeken voor wie met deze zoekbalk bekend is.

Lange tijd is Bing een ondergeschoven kindje geweest als het aankwam op adverteren, maar daar begint verandering in te komen! In 2022 ving dit advertentieplatform 5% van het desktopverkeer. Als je je bedenkt dat miljoenen mensen dagelijks een zoekopdracht hebben, is dat stiekem nog steeds een gigantische hoeveelheid gebruikers! Dit maakt het aanlokkelijk om óók op Bing Ads in te zetten.

WELKE DOELGROEP HEEFT BING ADS?

Van de mensen die een zoekmachine gebruikt, kiest 95% voor Google. De overige 5% maakt gebruik van een andere zoekmachine, zoals Bing. Op dit moment heeft Bing Ads dan ook 5% van het marktaandeel voor zoekmachines in handen.

Misschien lijkt 5% weinig, maar dit is wel meteen een iets andere doelgroep dan degene die Google zou gebruiken. Bing Ads is vooral het domein van wat oudere, getrouwde mannen (met 40% in de leeftijdscategorie tussen de 35 en 55), plus een groot aandeel in de leeftijdscategorie tussen de 55 en 65 jaar. Een laatste doelgroep bestaat tot slot uit ouders en grootouders.

Dit betekent dus eigenlijk dat als jouw onderneming zich op een van deze groepen richt, bijvoorbeeld in de vorm van auto’s of juist kinderspeelgoed, dat Bing Ads een goede investering kan zijn.

DE POSITIE VAN BING ADS IN DE MARKETING FUNNEL

Net als Google Ads is de positie van Bing Ads in de marketing funnel grotendeels conversiegericht. De advertenties worden namelijk enkel getoond naar aanleiding van een specifieke zoekopdracht met aankoopintentie.

Dit is anders dan bij bijvoorbeeld YouTube advertising of social media marketing, waar gebruikgemaakt wordt van zogeheten disruption marketing om een product onder de aandacht te brengen. Hierdoor zien eigenlijk alleen potentieel geïnteresseerde kopers je Bing Ads en krijg je ook vrijwel alleen relevante kliks. Dat is goed voor je advertentiebudget!

WELKE VOORDELEN HEBBEN BING ADS NAAST GOOGLE ADS?

Juist omdat weinig marketeers Bing Ads als kans benutten, is het goed om erbij stil te staan dat dit een grotendeels onaangeboorde doelgroep is! Enkele grote voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Bing Ads is eenvoudig op te zetten naast Google Ads. Hiervoor kun je je feed gewoon kopiëren, waardoor deze handeling weinig tijd en moeite kost.
  • Omdat dit platform minder bekend is, heb je automatisch minder concurrentie. Hierdoor worden je advertenties meer gezien en is de click-through rate (CTR) ook hoger.
  • Door de kleinere hoeveelheid concurrentie worden er gemiddeld lagere boden uitgebracht. Dit betekent dat je cost per click (CPC) ook lager zal liggen.

Kortom: weinig moeite, weinig kosten, maar wel een geïnteresseerd publiek dat graag op jouw advertenties klikt. Dat is waarom jij de tijd wilt nemen om in Bing Ads te investeren!

on-foto

WAAROM ZOU JE JE BING ADS AAN EEN ONLINE MARKETING BUREAU OVERLATEN?

Bing Ads is een platform waar je je zelf wel aan zou kunnen wagen, maar de praktijk wijst uit dat je hier liever niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn. Als je dus bijvoorbeeld je Google Ads al aan een online marketing bureau uitbesteedt, kun je redelijk eenvoudig en goedkoop wat uren aan je pakket toevoegen om aan Bing te besteden!

Een online marketing bureau kan:

  • Jouw advertising feeds voor jou overzetten en beheren, zonder dat jij hier omkijken naar hebt.
  • Strategisch kijken naar al jouw marketing kanalen, zodat je geen kansen over het hoofd ziet.
  • Je resultaten op professionele wijze voor je doormeten, zodat je exact weet wat jouw advertising efforts jou hebben opgeleverd.

Bij ON. doen we dit allemaal, maar gaan we ook altijd een flinke stap verder! Daarom laat jij jouw Bing Ads over aan óns online marketing bureau.

WAAROM DAN SPECIFIEK BING ADS BIJ ON.?

ON. Digital Marketing is jouw partner voor alles wat met online marketing te maken heeft, zo ook jouw Bing Ads. En waarom je dan specifiek voor ons zou moeten kiezen? Dat zit zo:

  • Als je al Google Ads bij ons afneemt, zal een extra uur aan Bing Ads je weinig extra kosten. Het is dus een voordelige, maar slimme investering.
  • We bieden flexibele contracten waarbinnen gemakkelijk met uren geschoven kan worden, zodat het opzetten van jouw Bing Ads je weinig extra kost.
  • Bovendien zijn onze flexibele contracten maandelijks opzegbaar, dus móchten onze diensten je niet bevallen, dan zit je nooit ergens langdurig aan vast.
  • Bij ON. is goed hierdoor nooit goed genoeg! Wij streven altijd naar de beste resultaten om aan jou te bewijzen dat wij dé partij zijn voor jouw marketing.

Wil je weten wat ON. kan betekenen voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op! Ook je Bing Ads regelen we graag voor je.

Blogs laten schrijven 1