Branding

Branding is in feite de basis die je nodig hebt voordat je met marketing aan de slag gaat. Je gebruikt het om de waarden van je bedrijf om te zetten in een herkenbare identiteit.

Onder meer je huisstijl, logo’s, verschillende uitingen en je marketingstrategie worden gevormd vanuit branding. Hulp nodig? De specialisten van ON. werken samen met jou aan het bouwen van een effectieve branding strategie.

Vraag nu om vrijblijvend advies, we vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen!

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT IS BRANDING?

Branding is een proces waarbij de waarden van een organisatie worden omgezet in een identiteit. Door een bepaalde identiteit te creëren kun je jouw organisatie onderscheidend en herkenbaar maken.

Binnen branding kan je bijvoorbeeld denken aan het ontwerpen van een huisstijl, het kiezen van lettertypes en een tone-of-voice bepalen. Je wil een uitstraling hebben die aansluit bij de wensen van je doelgroepen.

BRANDING VOORBEELDEN

Waarom branding echt onmisbaar is? We geven je enkele voorbeelden.

  • Een goedkope luchtvaartmaatschappij moet direct herkenbaar zijn als goedkoop;
  • Een kledingwinkel gericht op jongeren moet de taal van zijn doelgroep spreken;
  • Een chique restaurant moet een bijpassend interieur hebben.

Uiteindelijk kan branding zich uiten in allerlei vormen. Van kleurgebruik tot lettertype, van schrijfstijl tot interieur en van prijsniveau tot locatie.

on-foto

JE STRATEGIE UITBESTEDEN AAN ON. DIGITAL MARKETING

Een sterk en herkenbaar merk opbouwen vormt de basis voor jouw succesvolle organisatie. Branding uitbesteden aan een specialist is dan ook een goed idee. Hoe weten wij ons te onderscheiden als we voor jou aan de slag gaan?

  • Een succesvolle branding strategie ontstaat alleen door samenwerking. Met jouw input kunnen we de beste resultaten boeken.
  • Voor ON. is goed niet goed genoeg. Elk branding traject is maandelijks opzegbaar. Dit motiveert ons om constant op het hoogste niveau te acteren.
  • Transparantie is een prioriteit. Je weet wat we doen en waarom we dat doen. We voeren alleen werkzaamheden uit waar je echt wat aan hebt en schrijven heldere rapportages.
  • We kennen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van marketing en branding. Jij profiteert en bent je concurrenten een stap voor.

VERSCHIL TUSSEN BRANDING EN MARKETING

Met branding vertel je waar je voor staat, wat je waarden zijn en toon je jouw belangrijkste eigenschappen. Je roept een bepaald gevoel op bij je merk. Niet voor niets spreekt men ook wel van een pull strategie: je zorgt voor aantrekkingskracht.

Marketing kan je beter omschrijven als een push strategie. Je promoot actief je producten of diensten via verschillende kanalen, met de bedoeling om de juiste mensen te bereiken.

Bedenk wel dat marketing moeilijk zonder branding kan. Voor je SEO teksten gaat schrijven, moet je eerst een schrijfstijl bepaald hebben. Daarnaast is een huisstijl onmisbaar als je een website laat bouwen, een display advertentie ontwerpt of jezelf presenteert op social media.

on-foto

ONDERSTEUNENDE DIENSTEN BINNEN BRANDING

Om jouw branding op gang te brengen hebben we diverse ondersteunende diensten in huis. Daardoor kunnen we jou een totaalpakket bieden voor volledige ontzorging.

Huisstijl ontwerp

Een herkenbare huisstijl is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij branding. Hierbij kan je ook het ontwerpen van een logo rekenen. De huisstijl zie je terug in alle (visuele) uitingen.

Grafisch design

Elke uiting (advertentie, social media post, etc.) die ontworpen wordt moet passen binnen je branding strategie. Onze professionele designers kunnen voor elke organisatie de juiste stijl vinden. Zo profiteer je van doeltreffende resultaten.

Copywriting

Met tekst vertel je het verhaal van je organisatie. Na het vastellen van de juiste tone-of-voice kunnen wij ook teksten produceren. Denk aan SEO teksten, business cases, vacatureteksten en persberichten.

Foto en video

Jouw verhaal beeldend maken met foto’s of video’s kan natuurlijk ook. Wij beschikken over ervaren en creatieve collega’s die zowel professionele foto’s als video’s kunnen maken.

JE BRANDING UITBESTEDEN AAN ON. DIGITAL MARKETING

Voorheen niet nagedacht over branding? Of ga je van start met een nieuwe onderneming? Branding is echt belangrijk. Als jij en je klanten weten waar je voor staat is de kans groter dat je organisatie succesvol wordt.

Onze creatieve geesten bieden jou graag ondersteuning. Wacht dus niet langer en bel of mail ons, dan vertellen we jou wat we voor je kunnen doen op het gebied van branding!