Erik | juli 12, 2023

Corona, samenwerking overwint altijd

Twee weken geleden waren we ons met z’n allen van geen kwaad bewust en was het één grote ver-van-ons-bed-show. Inmiddels is COVID-19 ook in Nederland ingeslagen als een bom en kunnen we er niet omheen. Bedrijven hebben zwaar weer, de ziekenhuizen bereiden zich voor om op maximale capaciteit te draaien en de eerste slachtoffers zijn al gevallen. Hoe gaan wij om met deze crisis en wat kunnen wij voor jou betekenen? Doormiddel van dit blog lichten wij graag enkele zaken toe.

Aanval is de beste verdediging

Angst is een slechte raadgever, ook in tijden van crisis. Juist op moeilijke momenten ontstaan de beste ideeën. We moeten zoeken naar de kansen die ontstaan en deze benutten. We staan bekend als een ondernemend volk, als er een land is dat goed door deze crisis komt zijn wij het wel.

‘Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest’

ON laat zich niet leiden door angst. Wij gaan door en niet op 100% maar op 200%. We hebben onze capaciteit verhoogd en ieder teamlid is bereid om over te werken waar nodig. De komende periode kan je als klant, partner en leverancier van ON volledig op ons rekenen.

Van Skype calls in de huiskamer tot late night telefoongesprekken, vanuit huis staan wij nauw in contact met elkaar om voor jou bij te springen waar dat nodig is!

Hoe kunnen we van dienst zijn?

Er is één hele duidelijke les die wij momenteel uit deze crisis trekken. Samenwerking is de grondslag van onze samenleving. Er voor elkaar zijn, contact houden en proactief kijken waar we ons steentje kunnen bijdragen. Van medewerkers in de zorg die dubbele uren draaien terwijl de kinderen bij de oppas zitten tot aan studenten die boodschappen langs brengen bij ouderen. Samenwerking is het gene wat ons staande houdt.

Wij als ON. kunnen jullie helpen/ondersteunen en strategisch uitdagen als jullie er zelf even niet uitkomen of gewoon een extra paar oren nodig zijn. Wil je op korte termijn een website/webshop bouwen, omdat je lokale zaak geen omzet kan doen? Heb je even liquide problemen en zit je met een factuur in je maag? Heb je behoefte aan een strategische sparringsessie om ideeën op te doen? CONTACT ONS!

Ons enige doel is om samen met onze relaties en toekomstige klanten deze crisis te overleven en iedereen tegelijkertijd online klaar te stomen voor de aanverwante piekperiodes.

Ondernemend Nederland

We leven in een economisch gezond land, waar potjes zijn opgebouwd, doorlopend is geïnvesteerd in infrastructuur en noodprotocollen én waar, als het nodig is, alles uit de kast wordt getrokken om de inwoners en bedrijven te beschermen. Uit de grond van mijn hart wil ik zeggen dat ik trots ben op ons land en wij, net als ons kabinet, alles op alles gaan zetten in deze zware tijd.

Het kabinet heeft gister laten zien dat we op ons land kunnen rekenen, doe dit dus ook! Vraag de beschikbare financieringen en tegemoetkoming loonkosten aan. Maak gebruik van het belastinguitstel. Bespreek problemen of uitdagingen met partners, klanten of leveranciers, we zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje. Deel roeispanen uit, zodat je omgeving jou kan helpen roeien.

‘Creëer geen kettingreactie’

Je bent als ondernemer verplicht om alles op alles te zetten personeel binnenboord te houden en de facturatiestromen te laten lopen. Wanneer we dit niet doen, creëert het namelijk een kettingreactie, wat uiteindelijk zal leiden tot een grotere economische crisis en een verslechterd toekomstbeeld voor jouw bedrijf. Wij moeten er als ondernemers, met hulp van de overheid, voor zorgen dat de werkgelegenheid geen grote tikken krijgt en we na de corona-crisis onze 2020 koers weer kunnen vervolgen.

Mijn buurvrouw, werkend in de zorg, zei gister; Het is nu stilte voor de storm, we bereiden ons voor op de grootste uitdaging die wij mee gaan maken. Voor iedereen in de zorg: bedankt! Bedankt voor de effort die nu van jullie gevraagd wordt. Ook spreken we onze dank uit richting de overheid en de ondernemers die op hun manier de nodige effort leveren. Tot slot willen we iedereen sterkte wensen die nu het corona-virus onder de leden heeft en het de komende periode nog gaat krijgen.

‘Keep calm and stay positive’

Inmiddels begint in China alles weer op gang te komen. Fabrieken gaan open en mensen mogen de straat weer op. Er zijn inmiddels meer dan 82.000 mensen genezen verklaard. Er zullen de komende tijd genoeg uitdagingen op ons pad komen. Door samen onze krachten te bundelen kunnen wij nu al voorzichtig zeggen; We zien het eerste beetje licht aan het einde van de tunnel.

We moeten dit met z’n allen doen!

Bedreiging? Uitdaging!

LET’S GET IT ON!