Erik | juli 12, 2023

Honden op kantoor zetten je werksfeer ON.

Het is maandagochtend, half 9, de dag is begonnen. Je stapt het kantoor binnen en het eerste wat je nodig hebt is een kop koffie. Je bent moe, want je hebt slecht geslapen. Dus zeg maar hallo tegen dat ochtendhumeur... De dag is nog maar net begonnen en je hebt nu eigenlijk al een rotdag. (Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft meegemaakt) Hoe is het mogelijk? Ineens hoor je het geluid van vier trippelende pootjes op de vloer. Er komt een hond aangerend en zijn staart kwispelt. De blik op zijn gezicht spreekt meer dan 1000 woorden. Hij is zo blij om je weer te zien! Zijn dag kan niet meer stuk. Je haalt de hond aan en op dat moment vergeet je al je zorgen. Een ochtendhumeur? Slecht geslapen? Een hond is altijd vrolijk. Hij heeft geen ochtendhumeur en hij is altijd blij om je te zien. Op dat moment realiseer je je dat je je eigenlijk druk hebt gemaakt om niks. Je hebt geen reden om het leven voor lief te nemen en chagrijnig te zijn. De energie die je krijgt van dit lieve beestje geef je toch 100% terug? Je gooit het ochtendhumeur van je schouders af en gaat met dezelfde energie aan het werk als de energie van de hond toen hij op je af kwam rennen. Let’s get it ON met die rotdag, workmode ON! Inmiddels hebben we meerdere honden op kantoor rondlopen. Hoe reageren klanten op hun aanwezigheid? En wat zijn precies de voordelen van honden op kantoor? Je leest het allemaal in dit artikel!

Waarom een hond op kantoor een must is

In het begin grapten we wel eens over een “take your dog to work day”. Tegenwoordig kunnen we hier op kantoor niet meer zonder onze trouwe viervoeters. Het grote voordeel is natuurlijk duidelijk: je hoeft je hond niet een hele dag te missen en hij is geen hele dag alleen.

 

Honden zijn sociale gezelschapsdieren die graag onder de mensen zijn. En waar kan dat nou beter dan op een kantoor, right? Voor onze content creators zijn de hondjes natuurlijk ook extra handig inzetbaar! Een hond op kantoor zorgt natuurlijk niet alleen voor mooie content. Het hebben van een viervoeter op de werkvloer heeft ook veel wetenschappelijk bewezen voordelen!


#1 Honden zorgen voor ontspanning

Uit onderzoek is gebleken dat het kijken naar honden ons een prettig gevoel geeft. Wanneer we de dieren aanhalen daalt ons cortisollevel (het stressniveau) en ons oxytocinelevel (het goed-voel hormoon) stijgt.

Wat wil je nog meer? Je voelt je dus beter, waardoor je automatisch ook beter om kunt gaan met stressvolle situaties. Daarnaast is een hond een goede reden om af en toe even pauze te nemen en een frisse neus te halen. Zo blijf je dus ook nog eens fitter!


#2 Het is gezellig

Een hond biedt natuurlijk gezelschap. In plaats van de hele dag alleen achter je bureau te zitten, komt er af en toe even een maatje langs. Heb je een rotdag omdat de regen je niet spaarde onderweg naar werk? Of droom je net iets te vaag weg naar Instagram?

Ook dan biedt een hond de troost die je op dat moment nodig hebt. Daarnaast is het niet alleen leuk voor het baasje om de hond mee te nemen, maar ook voor de klanten en collega’s. De sfeer en de band tussen medewerkers verbetert, met als resultaat: een levendigere sfeer op de werkvloer!


#3 Focus en Relax

Zoals je in ons andere blog gelezen hebt, gaan focus en ontspanning altijd door één deur. Zonder ontspanning is er geen focus op de werkvloer. Werken in een natuurlijke omgeving met een huiselijke sfeer helpt daarbij enorm. Omdat je niet het hele kantoor vol kunt stoppen met ping-pong tafels en ander vertier hebben wij een betere oplossing!

Kleine hint; het heeft veel eten en knuffels nodig! Even stoeien met de hondjes tussen de besprekingen door is nooit een slecht idee! Het hebben van een hond op de werkvloer draagt bij aan de huiselijke sfeer. En wie zich thuis voelt op de werkvloer, hoeft nooit meer te werken!


De trouwe viervoeters van ON.

Het is jullie vast nog niet ontgaan dat wij zelf ook een aantal kantoorhonden hebben. Een aantal? Ja drie. Milly, Puck en Loubou. Milly is de grootste van het stel, maar zo gedraagt ze zich niet altijd. Ze wurmt zich graag bij je op schoot en is altijd vrolijk.

Puck is de nieuwste aanwinst van ON. De kleine Franse Bulldog is ondeugend en vindt het leuk om overal aan te knabbelen. Als ze niet rondrent achter de andere honden aan ligt ze knock out bij iemand op schoot of in haar mandje.

En dan heb je Loubou, dat is mijn eigen trouwe viervoeter. Een echte schoothond die niet zoveel van spelen houdt als Milly en Puck, maar wel gek is op aandacht.

De ON. dogs maken onze werkdag iedere keer weer een stukje leuker en wij kunnen er inmiddels niet meer zonder. Twijfel jij om ook een hond op de werkvloer te nemen? Ik zeg doen, want het zet gegarandeerd je workflow ON!