Instagram uitbesteden

Instagram uitbesteden is een slimme zet voor ondernemers die wel weten dat (video)content belangrijk is, maar die zelf niet weten waar ze moeten beginnen. Maar ook voor ondernemers die wel weten dát ze willen adverteren op Instagram, maar die zelf geen ervaring hebben met het uitdenken van een geschikte strategie. Komt dit je bekend voor? Dan ben je mogelijk geïnteresseerd in de social media marketing van ON., waarbij wij voor jou onder andere kunnen adverteren op Instagram en Facebook. Op deze pagina lees je meer over wat je Instagram uitbesteden inhoudt!

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT IS INSTAGRAM ADVERTEREN?

In de volksmond worden de termen “Instagram adverteren” of “adverteren op Instagram” wel gebruikt voor alle vormen van reclame maken via Instagram, maar feitelijk gezien gaat het hierbij specifiek om betaald adverteren via dit platform. Natuurlijk houden we ons hier bij ON. mee bezig, maar was je meer op zoek naar creatieve content? Dan heb je geluk, want je Instagram uitbesteden kan ook prima inhouden ijzersterke en relevante content voor je gaan schieten waarmee jij jouw doelgroep echt betrokken houdt! Hieronder leggen we meer uit over het verschil tussen deze twee vormen van Instagram marketing.

Instagram advertenties uitbesteden: paid content

Je Instagram advertenties uitbesteden draait dus technisch gesproken om de paid content waarmee jij reclame maakt voor je merk. Hiervoor maken we gebruik van hetzelfde Meta dashboard waarlangs je ook kunt Facebook adverteren.

Al onze Instagram strategieën maken gebruik van een uitgebreide funnel, met verschillende plaatsingen, doelgroepen en budgetten. Door middel van doelgroepfragmentatie bepalen we exact wie welke ads te zien moet krijgen en hoe vaak die ads vertoond moeten worden aan een specifiek segment. Zo heb jij het grootste bereik.

Of jij de content aanlevert of dat wij dat doen, is aan jou. Wanneer we jouw Instagram advertenties vervolgens publiceren, duiken we diep in de data. Op basis daarvan sturen we bij en kunnen we onder andere je doelgroepen en uitgaven wijzigen. Tenslotte betaal jij voor iedere post die aan een gebruiker getoond wordt, dus wil je wel dat je ads door de juiste, geïnteresseerde gebruikers gezien worden.

Juist om deze reden kan je Instagram uitbesteden verstandig zijn. Als online marketing bureau hebben wij veel ervaring met de data tracking die komt kijken bij adverteren op Instagram, dus weten we exact hoe we het meeste uit jouw advertentiebudget kunnen halen! Zo gaan we enkel voor het hoogste rendement.

Je eigen posts: organische content

Wat écht onmisbaar is voor jouw Instagram advertising, is de organische content (die je zelf op je account post zonder dat je hiervoor hoeft te betalen). Goede videocontent is de hoofdmotor voor jouw advertisingstrategie, juist omdat je hiermee laat zien waar jouw onderneming voor staat en wat jullie nu eigenlijk kenmerkt. Goed voor de klantenbinding, en die loyale klanten, daar doe je het nu net voor!

Als je dit stukje Instagram marketing aan ons uitbesteedt, komen we graag bij je langs voor een uitgebreide shoot. We laten onze creatieve breinen werken om op de meest prikkelende ideeën te komen! Bovendien wordt je content geschoten door professionals, die precies weten welke beelden werken om jouw klanten te boeien.

WAAROM IS JE INSTAGRAM UITBESTEDEN EEN SLIMME ZET?

In 2023 had Instagram 7,8 miljoen Nederlandse gebruikers, of bijna de helft van de Nederlandse bevolking! Gemiddeld besteedt men 50 minuten per dag op het platform, en het bereik is gratis. Bovendien heb je automatisch een connectie met de klanten die jou volgen, zodat je geen geld meer hoeft te betalen om hen te bereiken. Ideaal! Ja, TikTok mag dan wel steeds meer opkomen onder de jongere doelgroepen, maar met Instagram marketing is het mogelijk om een zeer breed publiek te bereiken én tegelijkertijd diep in te zoomen op jouw gewenste target audience.

Dit betekent dat dit platform interessant is voor vrijwel iedere ondernemer! Wat je niche ook is, je Instagram uitbesteden zal ertoe leiden dat je gezien wordt door diegenen die jouw product ook echt wíllen zien.

DE PLAATS VAN INSTAGRAM ADVERTENTIES IN FULL FUNNEL MARKETING

Als full funnel marketing bureau houden we bij ON. rekening met de gehele customer journey wanneer we onze marketing strategieën opzetten.

Kort gezegd zijn Instagram advertenties geschikt voor het aanspreken van klanten in iedere fase van de customer journey. Toon je ads aan een volledig nieuw publiek om de Awareness-fase aan te boren, overtuig twijfelaars in de Consideration- en Purchase-fasen en zet remarketing in om je klanten in de Retention-fase aan te moedigen om herhaalaankopen te doen. Oftewel: of ze je nu al wel of nog niet kenden, na jouw Instagram campagne zullen ze je niet snel weer vergeten!

Meer weten? We vertellen je graag meer in onze blog over de customer journey en full funnel marketing.

WAAROM ZOU JE JE INSTAGRAM MARKETING UITBESTEDEN AAN ON.?

Er zijn zo veel online marketing partijen, waarom zou je dan je Instagram uitbesteden aan ON.? Dit is waarom:

  • Doordat wij met maandelijks opzegbare contracten werken, zit jij nergens aan vast en moeten wij onszelf altijd tot het uiterste blijven pushen om jou te laten zien dat wij de investering waard zijn!
  • Onze data-gedreven social media specialisten volgen jouw resultaten op de voet en sturen op het juiste moment bij, zodat jouw waardevolle advertentiebudget alleen wordt uitgegeven aan diegenen met interesse in jouw advertenties.
  • Als jouw partner en gelijke nemen we je Instagram niet ongevraagd uit handen, maar luisteren we echt naar jouw wensen en doelstellingen. Onze aanpak hangt volledig van jou af.
  • Onze content marketing specialisten denken ook graag op creatief vlak met je mee! Ideeën brainstormen voor nieuwe posts, shotlists maken, fotoshoots uitvoeren: het valt allemaal onder onze diensten, mocht je dat willen. Zo hoeft je Instagram uitbesteden niet enkel om data te draaien, we helpen ook graag bij een stukje branding!