Erik | juli 12, 2023

KEEP YOUR LEARNING CURVE ON.

Alleen gemakzuchtige geesten zoeken de definitieve antwoorden. En definitieve antwoorden in de online wereld bestaan niet, elke dag veranderd er wel iets in de dynamische wereld van ‘Online’. Hoe houden wij ons kennisniveau in hemelsnaam ON. point?

WORK HARD, LEARN HARD.

Als bedrijf in de uren business wil je natuurlijk elk uurtje zo efficiënt mogelijk inzetten, helaas werkt het niet op deze manier! Stilstaan is achteruit gaan. Elk uurtje benutten om te kunnen factureren dus ook. Hoe komt het team aan nieuwe kennis als het alleen maar in de urentrein
door dendert? #workhard

Wanneer nieuwe teamleden beginnen bij ON. komen ze over het algemeen bij één van onze concurrenten vandaan of rollen ze net uit de schoolbanken. De meeste teamleden beginnen dan ook als trainee, #learnhard. Als trainee ben je niet bezig om facturabele uren weg te
schrijven op onze klanten, maar werk je mee met onze experts om feeling te krijgen met de materie en de werkwijze. Een senior wordt toegewezen aan de trainee en hij/zij staat de hele dag klaar om zijn/haar vragen te kunnen beantwoorden.


GET OUT OF YOUR OFFICE!

 

Kan je alles leren achter je bureau in Groningen? Misschien, maar dat maakt je werk er niet
spannender op. Daarom, GET OUT OF YOUR *** OFFICE.

Maak een heerlijke wandeling door de bossen of ga lekker bloemetjes plukken in de wei.

Oké dit is niet de bedoeling natuurlijk. Wat kunnen onze teamleden dan wel doen om verlost te worden van hun bureaustoel? Elke teamgenoot is vrij in de keuze om cursussen te volgen in het onderdeel waar ze specialist in willen worden of specialist in zijn.

Jeroen en Chris (twee powerful Google Ads scripts developers) hebben bijvoorbeeld gekozen om twee dagen naar Hamburg af te reizen om een door Google gefaciliteerde cursus te volgen.

Wat je hiermee creëert is een leukere sfeer, intrinsieke motivatie en loyaliteit. Wat kan hier nou tegenop?

Om de beste te worden en te blijven in wat we doen, is het belangrijk om doorlopend te leren en studeren. Af en toe een leerdag, cursus en de dagelijkse werkzaamheden alleen zijn niet genoeg. Het team moet zo gepassioneerd zijn dat de ontwikkeling ook voortzet in de vrije tijd.

Je werkt niet bij ON om goed genoeg te zijn in je vak, je werkt bij ON omdat je de beste wilt zijn.”


BROADEN YOUR HORIZON

Als we alle deskundigen van ons land achter elkaar zouden leggen zouden ze nog steeds allen een andere kant op wijzen. En dit gaat zeker op in de ‘online wereld’. Wat voor de één goed werkt, werkt voor de ander niet. De ene partij schrijft een manier van ranken totaal af (bijvoorbeeld Linkbuilding) terwijl andere partijen er bij zweren. Daarnaast
zijn er vaak meerdere wegen die naar Rome leiden.

Dit is de reden dat wij veel cursussen bij ons op kantoor hebben, zodat onze marketeers
altijd een routekaart in hun hoofd hebben die up-to-date is.

Wil jij ook de snelste route naar jouw doel?


ERROR ERROR ERROR

Verwarring is een signaal dat je op het punt staat iets nieuws te leren. Elke marketeer heeft wel een specialisme waar hij of zij meer kaas van heeft gegeten dan de rest.

Wij leren ook niet allemaal dezelfde stof. Waarom zou je ook? Iedereen maakt een verdiepingsslag in een bepaalt onderwerp wat hem of haar het beste ligt om het vervolgens te kunnen presenteren aan het team. Afkijken is namelijk niet stout, het is gewoon TeamWork!


FAIL ARMY

Wil je leren, dan moet je fouten maken. Maar maak niet elke keer dezelfde fout, want er is keus genoeg. En zorg ervoor dat je teamgenoten ook fouten maken er is namelijk niet genoeg tijd om ze allemaal zelf te maken.

Dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar er zit wel een kern van waarheid in. Wij laten onze teamgenoten vrij om hun eigen fouten te maken. Hier leren we vervolgens met z’n allen van.

Hierdoor ontstaat er ook geen taboe rondom het maken van fouten. Zodat niemand bang is
om fouten te maken. Want wie wil nou bij zo’n bedrijf werken…


INVEST IN PEOPLE

Durf te investeren. Ik heb het al eerder benoemd. Elk uur facturabel inzetten staat gelijk aan achteruitgaan. Onze business draait op de kennis van het team. En elke dag komt er een nieuwe golf aan kennis uit de snel veranderende ‘online wereld’. Deze golven van nieuwe ontwikkelingen kan je niet tegenhouden of negeren. Maar je kunt wel leren surfen.

Het kost tijd, geld en energie. Maar dit zorgt er uiteindelijk voor dat wij de allerbeste zijn!