Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een onderdeel van SEO, dat draait om het verkrijgen van backlinks (links vanaf externe sites) naar jouw website. Hoe meer kwalitatieve links er namelijk naar jouw website verwijzen, hoe kwalitatiever Google jouw website inschat. Hierdoor worden sites en pagina’s met veel relevante backlinks beloond met hogere posities in de zoekresultaten.

Je linkbuilding uitbesteden houdt in dat je een online marketing bureau of linkbuilding specialist naar jouw strategie laat kijken, om vervolgens links voor jouw site binnen te halen. Hiervoor kunnen we gebruikmaken van verschillende tactieken, zoals het schrijven van linkbuilding teksten (guest blogging) en het aanmaken van bedrijfsgidsen. Hieronder lees je meer over deze vormen van linkbuilding.

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT HOUDT JE LINKBUILDING UITBESTEDEN IN?

Je linkbuilding uitbesteden kan een aantal verschillende diensten beslaan. Twee belangrijke hiervan zijn linkbuilding teksten en bedrijfsgidsen.

LINKBUILDING TEKSTEN

Linkbuilding teksten zijn een type gastblog dat wordt geplaatst op specifieke websites die hiervoor openstaan. Soms zijn deze websites gratis, en kun je er gewoon een artikel uploaden dat relevant genoeg wordt geacht. Meestal moet je hier echter voor betalen, zeker als je een artikel wilt posten op een zeer autoritaire site als een bekend dagblad.

Het belangrijkste bij linkbuilding teksten is altijd dat ze inhoudelijk moeten aansluiten op zowel jouw eigen website als die van de externe partij, én dat ze een relevante link moeten bevatten naar de pagina die je een boost wilt geven.

BEDRIJFSGIDSEN

Bedrijfsgidsen zijn vergelijkbaar met De Gouden Gids van vroeger, die overigens nog altijd in digitale vorm bestaat! Hierin upload je je bedrijfsgegevens, zodat gebruikers je eenvoudiger online kunnen opzoeken. Hoewel veel bedrijfsgidsen enkel no-follow links bevatten, geef je met een groot aantal vermeldingen op het internet wél een signaal aan Google af dat jouw bedrijf ertoe doet. Hierom raden we dit stukje linkbuilding altijd aan.

ChatGPT 1

JE LINKBUILDING UITBESTEDEN ALS ONDERDEEL VAN ONS SEO-TRAJECT

Bij ON. maakt linkbuilding standaard deel uit van ons SEO-traject. Aan ons je SEO uitbesteden komt er hierdoor op neer dat je ook je linkbuilding uitbesteedt. De grondslag hiervoor is dat SEO drie pijlers kent, namelijk content, linkbuilding en techniek, die enkel effectief zijn als je ze allemaal optimaliseert.

In bepaalde uitzonderlijke gevallen is het wél mogelijk om enkel je linkbuilding aan ons uit te besteden, maar om misverstanden te voorkomen, vinden wij het belangrijk om te vermelden dat dit niet gebruikelijk is. Hoe dan ook zijn al onze SEO-trajecten maatwerk, dus mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

WAAROM IS KWALITATIEVE LINKBUILDING VAN BELANG?

Je kunt je linkbuilding uitbesteden aan talloze partijen, maar lang niet al die partijen doen aan kwalitatieve linkbuilding. Dat wil zeggen dat hun linkbuilding teksten niet altijd van goede kwaliteit zijn, dat de websites waarop ze deze posten niet autoritair of relevant zijn en dat ze vaak grote hoeveelheden backlinks in één keer uploaden.

Het probleem hiermee is dat Google dit als spam beschouwt. Een backlinkprofiel moet natuurlijk ogen, dat wil zeggen, alsof het op natuurlijke wijze tot stand is gekomen doordat geïnteresseerden uit zichzelf naar jouw website hebben gelinkt. Dat betekent dat linkbuilding op gedoseerde wijze moet worden gedaan, dat er gekozen moet worden voor kwalitatief hoogwaardige sites en dat er géén gebruik gemaakt wordt van spamtactieken.

Hoewel het kan lijken alsof je met spamtactieken zeer snel kunt stijgen om absolute topposities te behalen, gaat dit enkel volledig in het begin op. Wanneer Google dit na enige tijd namelijk wél opmerkt, wordt je website genadeloos afgestraft. Dan kun je wel vaarwel zeggen tegen posities hoger dan pagina 10. Voor duurzame, kwalitatieve linkbuilding is het daarom essentieel om dit soort trucjes te vermijden en te werken met een langetermijnstrategie: beetje bij beetje.

WAAROM SPECIFIEK JE LINKBUILDING UITBESTEDEN AAN ON.?

Waarom zou je specifiek je linkbuilding uitbesteden aan ON., met alle online marketing partijen die er zijn? Dat vertellen we je graag!

  • Als échte linkbuilding specialist doen we bij ON. enkel aan kwalitatieve linkbuilding. We bouwen dus een natuurlijk backlinkprofiel op, schrijven relevante linkbuilding teksten en versterken de autoriteit van je website, in plaats van deze te schaden met spamtactieken.
  • Als onderdeel van ons SEO pakket voeren we zoekwoordenanalyses uit om jouw posities te bepalen en onze linkbuilding strategie daarop af te stemmen.
  • Bij ON. luisteren we naar wat jíj wilt, en gaan we een echte partnersamenwerking aan. We slaan de handen ineen om de beste resultaten te bereiken!
  • Al onze contracten zijn maandelijks opzegbaar, dus bevallen onze diensten je toch niet? Dan zit je er nooit lang aan vast. Voor ons betekent dit dat we altijd ons uiterste best zullen doen om onszelf te bewijzen!

Spreekt onze werkwijze je aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Aan ON. je SEO en daarmee je linkbuilding uitbesteden is iets waar je geen spijt van zult krijgen!