Lokale SEO

Met lokale SEO kun je, zoals het woord suggereert, lokaal gevonden worden. Zo wordt je bedrijf beter vindbaar op Google wanneer men op een regiospecifiek zoekwoord zoekt.

Vermoedelijk ben je wel bekend met de Google-zoekresultaten. Als je bijvoorbeeld ‘boekhandel’ intypt, krijg je een overzicht te zien van boekhandels bij jou in de buurt, inclusief kaartje (zolang je locatie zichtbaar is voor Google dan).

Een andere optie is dat je de naam van een specifiek bedrijf intypt, en dat de bedrijfsgegevens aan de zijkant van je scherm verschijnen. Dan weten klanten welk telefoonnummer ze kunnen bellen, wat de openingstijden zijn, wat de beste route naar de fysieke locatie is, enzovoort.

Je verschijnt echter niet zomaar in de lokale zoekresultaten! Daarvoor is het belangrijk dat je je bedrijfsgegevens eerst correct invult in je Google Bedrijfsprofiel, eerder Google Mijn Bedrijf geheten. Pas dan weet Google voor welke regio’s jouw producten of diensten relevant zijn. Tenslotte draait SEO, zeker lokale SEO, altijd om zo relevant mogelijk zijn.

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

VOOR WIE IS LOKALE SEO MARKETING VAN BELANG?

Lokale SEO marketing is van belang voor iedere onderneming met een fysieke locatie. Het idee hierachter is namelijk dat zoekmachinegebruikers die op bepaalde zoekwoorden zoeken, mogelijk de intentie hebben om een winkel, kantoor of horecagelegenheid te bezoeken. Google speelt daarop in door direct een kaart van de lokale omgeving te tonen.

Let op: webshops kunnen óók profiteren van lokaal gevonden worden in Google. Streep deze mogelijkheid dus niet zomaar weg, ook als je denkt dat deze minder relevant voor jou is. Zolang de kans bestaat dat mensen jouw product liever bij een regionale ondernemer kopen, kan er sprake zijn van lokale SEO.

on-foto

LOKALE SEO TIPS

Op deze pagina lees je vooral wat lokale SEO optimalisatie is, voor wie het is en wat ON. hierin voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ben je echter vooral op zoek naar lokale SEO tips? Lees dan onze blog “7 tips voor meer omzet met je Google Bedrijfsprofiel (GMB)”. Daarin geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe staan lokale SEO en Google Mijn Bedrijf met elkaar in verband?
  • Hoe maak je je bedrijf beter vindbaar op Google?
  • Hoe kun je GMB inzetten om je winst te verhogen?

Voor specifieke lokale SEO tips klik je dus snel door naar die pagina!

WAAROM ZOU JE JE LOKALE SEO AAN ON. UITBESTEDEN?

Hoewel we je graag de handvatten aanreiken om een beginsel te leggen met lokale SEO, ben je gegarandeerd van de beste resultaten als je deze dienst aan ON. Digital Marketing uit handen geeft! Dit is waarom:

  • Bij ON. trainen we onze SEO specialisten uitgebreid op het gebied van lokale SEO marketing en Google Bedrijfsprofielen (GMB). Zo hebben wij de kennis in huis die je níet zomaar online vindt!
  • Bij ons staan jouw wensen altijd voorop. Wij richten ons op wat jíj belangrijk vindt en gedurende onze samenwerking zijn we partners.
  • Bij ON. is gewoon goed niet goed genoeg! Daarom blijven we experimenteren met de constant veranderende wereld van SEO optimalisatie.
  • We leggen je graag uit wat we doen en waarom, zodat jij precies weet in welke diensten jij je geld investeert.

De werkwijze van ON. is vooruitstrevend, ervaren én transparant. Zo streven we samen naar de top!

PAST (LOKALE) SEO BIJ JOUW ONDERNEMING? NEEM CONTACT OP!

Wil je weten of je SEO uitbesteden een goed idee is voor jouw onderneming of ben je überhaupt geïnteresseerd in het afnemen van een SEO-traject bij ON.? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij aan de hand van een SEO analyse kunnen bepalen hoe wij jou van dienst kunnen zijn! ON. Digital Marketing is jouw partner op het gebied van lokale SEO.