Marketplaces

Online marketplaces winnen steeds meer terrein. Via platforms als Bol.com, Amazon en Marktplaats kan je jouw productaanbod onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Het is ideaal voor kleine en middelgrote webshops die nog geen grote naam hebben.

Verkopen op online verkoopplatforms kan je helemaal zelf doen, maar je kan ook profiteren van de expertise die wij hebben. Wij weten precies welke online marktplaatsen geschikt zijn voor jouw productaanbod. Daarnaast helpen we je met het perfect opzetten en onderhouden van je account(s).

Vrijblijvend advies nodig over ecommerce marketplaces? Neem nu contact op!

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT ZIJN MARKETPLACES?

Online marketplaces zijn platforms waar onafhankelijke aanbieders hun eigen assortiment kunnen verkopen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan Booking.com waarop je jouw hotelkamers kan plaatsen, of Thuisbezorgd voor restaurants. Dit zijn de bekendste ecommerce marketplaces in Nederland:

  • Bol.com
  • Amazon.com
  • Marktplaats.nl

De verschillende platforms hebben dagelijks gigantisch veel verkeer op hun websites. Sterker nog: steeds meer consumenten zoeken hun producten rechtstreeks in een marketplace, waarbij ze dus een zoekmachine als Google overslaan. Het succes van online marktplaatsen lijkt sterk op het succes van de supermarkt in het verleden: de consument kiest voor het gemak en gaat liever direct naar een plek waar alles te verkrijgbaar is.

Door je producten op de juiste manier te presenteren kan je een groot publiek bereiken via een online verkoopplatform, ook als je een relatief kleine en onbekende webwinkel hebt. Houd er wel rekening mee dat je bij de meeste platforms een commissie afdraagt per transactie.

on-foto

VERKOPEN VIA MARKETPLACES BIJ ON.

Wij volgen alle ontwikkelingen rondom de verschillende platforms nauwgezet. Marketplaces zijn sterk in ontwikkeling en lijken de komende tijd een belangrijke rol in te nemen in de e-commerce wereld. Je kan het verkopen via de platforms uitbesteden aan ons, waarbij je profiteert van belangrijke voordelen:

  • Goed is niet goed genoeg bij ons. Onze diensten zijn maandelijks opzegbaar; we bewijzen graag elke maand opnieuw waarom we onmisbaar zijn.
  • We kennen de laatste ontwikkelingen binnen de belangrijkste marketplaces en spelen daar op in;
  • Je betaalt alleen voor werkzaamheden waar je echt wat aan hebt. Alles staat in het teken van maximaal rendement behalen via marketplaces.
  • Maandelijks sturen we heldere rapportages. Je weet wat we doen en waarom we dat doen, want transparantie vinden we van groot belang.

DE PLAATS VAN MARKETPLACES IN JOUW STRATEGIE

Gezien het steeds maar groeiende aanbod van webshops wordt het lastiger en duurder om je eigen winkel op te laten vallen. Om op korte termijn omzet te genereren is het daarom slim om te kijken naar verkopen via marketplaces.

Tegelijk is het verstandig om ook te denken aan de marketing van je eigen webshop. Zet bijvoorbeeld SEA campagnes in of investeer in groei in de lange termijn met SEO. Doorgaans geeft een combinatie van marketingdiensten het beste resultaat.

JE MARKETPLACES UITBESTEDEN?

Online marktplaatsen hebben de ecommere wereld opgeschud. Sommige ondernemers zien de platforms als een bedreiging, anderen profiteren juist van de mogelijkheden. Wil jij ook een groter publiek bereiken met je assortiment en meer verkopen?

Neem gerust contact op, we zijn benieuwd naar je wensen en vertellen graag meer over de mogelijkheden op het gebied van marketplaces!