Erik | juli 12, 2023

Massages op kantoor – luxe of noodzaak?

Bij ON. Digital Marketing heeft iedere medewerker de mogelijkheid om maandelijks een massage te krijgen. Dit is een luxe die niet veel werkgevers bieden. Bij ON. wordt dit aangeboden zonder dat het personeel hier iets aan hoeft bij te dragen, het is volledig vrijwillig en niemand wordt overgeslagen. Maar is dit wel een “luxe” extraatje of zou dit bij veel meer werkgevers aangeboden moeten worden?

De achterliggende gedachte van massages op kantoor

Eigenlijk zijn er twee achterliggende redenen voor de massages die er op het kantoor van ON. Digital Marketing verzorgd worden.

Gezondheid van de medewerkers

Wie onvoldoende beweegt, wordt sneller ziek en krijgt sneller lichamelijke klachten. Uit onderzoek is gebleken dat een gestrest en zittend leven een slechte invloed heeft op je stofwisseling. Dit verhoogt weer het risico op hart en vaatziekten. Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen; “zitten is het nieuwe roken”. Nou, dat dus…

Stoelmassage ON. DIgital
Zelfs extreem gespierde mannen als Emiel komen bij Peter tot rust. Maar zoals je ziet moet Peter wel zijn best doen om door deze spiermassa te werken.

Op een marketing kantoor werkt het grootste deel van de medewerkers toch snel 6 tot 8 uur per dag achter een bureau. Er zijn natuurlijk verschillende dingen die je als werkgever (en werknemer) kan doen om te zorgen dat medewerkers lichamelijk minder belast worden. Hierbij kun je denken aan bureaus waarachter men staand kan werken, een ergonomische inrichting en wandel meetings. Bij ON. Digital Marketing voegen ze onder andere een maandelijkse massage aan deze lijst toe.

Waardering en erkenning richting medewerkers

De gezondheid van de medewerkers is verreweg de belangrijkste reden dat er massages worden georganiseerd. Daarnaast is het ook een teken van waardering en erkenning vanuit de directie richting de hardwerkende medewerkers.

Zo’n massage is ook even een klein momentje van totale ontspanning tijdens werktijd. De directie van ON. grijpt verschillende momenten tijdens en na werktijd aan om hun waardering richting de medewerkers te uiten. Deze secundaire arbeidsvoorwaarde is daar eveneens een voorbeeld van.

Een massage op kantoor; is dat een soort spa behandeling?

De massages bij ON. Digital Marketing worden verzorgd door Peter Slagman. Peter probeert iedereen zeker op zijn/haar gemak te stellen tijdens de massage, maar het is geen spa behandeling. Peter verzorgt namelijk stoelmassages.

Stoelmassages zijn massages die worden uitgevoerd op een massagestoel. Je ligt dus niet op een massagetafel maar neemt zittend plaats op de (magische) stoel van Peter. Deze massages zijn daarbij ook niet enkel bedoeld om te ontspannen. Deze massages zijn juist ideaal voor tijdens een werkdag. Volgens Peter hebben de massages verschillende voordelen, namelijk: het werkt stress verlagend, voorkomt lichamelijke klachten, geeft een energieboost, verhoogt de concentratie, ontspant de spieren, maakt de spieren los en verhoogt de weerstand.

Een massage van Peter duurt ongeveer 15 minuten. Er is de mogelijkheid om tijdens de massage met Peter bij te praten, in stilte te ontspannen of te genieten van wat rustgevende muziek.

Stoelmassage luxe of noodzaak
Peter gebruikt verschillende technieken die je zelf zo niet zou kunnen verzinnen. Geloof je dat je van deze klopjes op je rug weer helemaal geactiveerd met je werkdag door kan? Marloes trok hierna een sprintje naar haar werkplek! ‍♀️

Voor iedereen is er ruimte voor één massage per maand

Iedere maand kunnen de medewerkers die zin hebben in een massage, zich inschrijven voor een sessie bij Peter. Peter is minimaal één dagdeel per week aanwezig op kantoor bij ON. Digital Marketing. Wanneer je aan de beurt bent komt Peter je op je werkplek ophalen en neemt je mee naar zijn (magische) massagestoel.

Mocht je klachten hebben door bijvoorbeeld het vele zitten, dan kan dit bij Peter aangegeven worden. Peter geeft advies en trainingen op het gebied van ergonomisch werken en kan tijdens de massage natuurlijk ook rekening houden met deze klachten. Door het advies van Peter kunnen klachten voorkomen worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Waarom meer werkgevers dit zouden moeten aanbieden

Het wordt door velen nog gezien als een “luxe”, zo’n maandelijkse massage op kantoor. Maar aangezien we in de huidige maatschappij steeds meer en langer zitten op ons werk en de werkdruk vaak als hoog wordt ervaren, is het wellicht zelfs noodzakelijk dat werkgevers steeds meer dit soort initiatieven nemen.

Bij ON. Digital Marketing twijfelt de directie er niet over, geeft eigenaar Johan Siefkes aan: “In alle opzichten zijn de massages op kantoor een uitkomst. In mijn ogen zou iedere werkgever de gezondheid en tevredenheid van de medewerkers op nummer één moeten zetten. Want waar ben je als ondernemer zonder gezonde en gelukkige medewerkers?”

Massage werkgever
We kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat Myrthe hier niet gewoon lag te slapen… Ach geef haar ook eens ongelijk. Powernaps for the win!

Ook vanuit een zakelijk oogpunt is dit een verstandige keuze, vult Siefkes aan. “Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. En onder gezonde en ontspannen medewerkers zijn er minder verzuimkosten. Dus of je het nu doet vanuit goed werkgeverschap of slim ondernemen, wij kunnen dit iedere werkgever aanbevelen.”

Wil jij ook iedere maand een magische massage van Peter?
Bij ON. zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers! Check hier onze online marketing vacatures.

Wat denk jij? Is een massage op kantoor pure luxe of is dit inmiddels gewoonweg noodzakelijk?

Vragen?

Contact opnemen