Erik | juli 12, 2023

Mijn online marketing avontuur!

Leuk dat je de tweede blog van On Digital Marketing leest! Omdat wij snel groeien zijn wij continu opzoek naar nieuw personeel. Naar aanleiding van onze zoektocht naar nieuw talent leek het ons een leuk om een persoonlijk blog te schrijven. Op deze manier geven we jullie een kijkje in de keuken betreft de verschillende functies binnen ON. Mijn naam is Joyce, 26 jaar en ik ben inmiddels ruim een half jaar werkzaam voor ON. Hoe ik hier ben terecht gekomen? Ik zal jullie kort meenemen!

“Ik ontwikkelde een nieuwe passie, social media!”

Na de middelbare school begon ik met de modeopleiding. Mode is altijd al een passie voor mij geweest, maar na de opleiding zijn er niet veel mogelijkheden in het werkveld.

Ik besloot nog een opleiding te gaan doen, namelijk: Communicatie. Waarom Communicatie? Het is een brede opleiding en dit vond ik ontzettend fijn. & los daarvan wist ik aan het begin van de opleiding nog niet zo goed welke kant ik uiteindelijk op wilde.

Tijdens mijn opleiding kon ik mijn eigen creativiteit goed combineren met allerlei nieuwe dingen. Zo leerde ik natuurlijk alle ins en outs van marketing en communicatie, maar ik ontwikkelde ook een nieuwe passie, namelijk: Social media.

Ik besloot hier gelijk al iets mee te doen en ik mocht de social media van mijn huidige bijbaantje beheren. Ik ontwikkelde mezelf steeds meer tijdens stages en ik ben ook in de richting van social media afgestudeerd.


Afgestudeerd en nu?

Toen ik was afgestudeerd viel ik in het welbekende ‘gat’. Wat ga ik nu doen? Hoe vind ik zo snel een baan? Hoe moet ik rondkomen zonder studiefinanciering? Allemaal vragen die ik mezelf stelde op het moment dat ik mijn diploma in ontvangst nam.

Ik besloot eerst niet direct naar een baan te zoeken in de richting van social media/marketing. Ik was namelijk bang dat ik dan overhaast ergens terecht zou komen. Het idee dat ik sowieso binnen twee maand een baan moest vinden en mijn studentenleventje voorgoed voorbij was, kon ik nog maar moeilijk onder ogen komen.

Ik ging fulltime aan het werk in één van mijn favoriete kledingwinkels. Ik mocht hier ook de social media voor uitvoeren. In mijn vrije tijd deed ik dit ook nog voor een ander bedrijf. Op deze manier had ik financiële zekerheid en kon ik in alle rust verder zoeken naar mijn droombaan.


“Op jacht naar een nieuwe droombaan!”

Ik had een nieuwe CV in elkaar geknutseld en ik vervolgde mijn zoektocht, op jacht naar mijn nieuwe droombaan! Naja op jacht, ik zat goed bij mijn voormalige baan, maar ik wist wel dat ik me graag verder wilde ontwikkelen. Ik wilde graag mijn creativiteit kwijt in social media en andere mensen helpen met hun marketing.

Ik kwam via Linked In in contact met Johan, onze alleskunner. Hij is mede-eigenaar van ON, manager new business en nog veel meer. Hij regelt eigenlijk alles binnen het bedrijf. Hij is de persoon die je herinnert wanneer je iets bent vergeten, ervoor zorgt dat alles soepel verloopt en hij is het aanspreekpunt voor al onze klanten.

Na een belafspraak van zeker drie kwartier voelde ik dat er een klik was, gelukkig was dit wederzijds en we planden een kennismakingsgesprek in. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en Johan vroeg mij specifiek om niets voor te bereiden.


Het eerste sollicitatiegesprek bij ON!

Ik werd gelijk hartelijk ontvangen door alle mannen van team ON, en ja ik zeg mannen want er waren destijds nog geen vrouwen werkzaam op het kantoor. Iedereen was super spontaan en ik voelde mij direct op mijn gemak.

Het kennismakingsgesprek met Johan ging goed. Het was fijn dat ik helemaal mezelf kon zijn en niet gelijk iets voor hoefde te bereiden. Op deze manier had ik voor mijn gevoel ook echt de tijd om te kijken of onze verwachtingen op één lijn lagen.

ON. Was opzoek naar een SEO-marketeer met een passie voor social media. Ik werd uitgenodigd om een case te doen, zodat ik mijn SEO-skills kon laten zien. Nu had ik hier nog niet veel ervaring mee dus dit was best even spannend. Ik had al wel vaker teksten en blogs geschreven, maar SEO is toch even andere koek.


“YES, I GOT THE JOB!”

Na een week wachten kreeg ik het verlossende telefoontje & YES I GOT THE JOB! Ik was ontzettend blij en voelde me echt vereerd. Ik herinner me nog dat ik dacht: Hebben ze mij gewoon uitgekozen van alle sollicitanten? HOE DAN!? Dit voelde voor mij als mijn eerste echte baan, omdat dit tenslotte was wat ik graag wilde doen na mijn studie.

ON. Gaf mij die kans en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor. Ze hebben mij in een sneltreinvaart alle kneepjes van SEO geleerd (en ik leer iedere dag nog steeds). SEO verandert continu, dus je moet altijd blijven bijleren.

Hier zit dan ook de uitdaging in, hoe blijf je de baas over Google? Nou hier heb ik een topper van een Projectmanager, namelijk: Rob voor. Hij is de SEO-koning en zorgt er samen met ons voor dat onze kennis up-to-date blijft. Hij heeft ons alles geleerd wat we moeten weten en heeft super veel geduld. Geen vraag is te veel.

Shout out naar Rob, bedankt hiervoor!


Meanwhile op de werkvloer

Naast SEO, ben ik verantwoordelijk voor de social media van ON. Ook zijn we druk bezig geweest met het vormgeven van SOCIAL als dienst voor onze klanten. Hier heb ik ook een belangrijke rol in gespeeld.

Ik ben op werk veel bezig met het creëren van content in vorm van foto’s, tekst en nog veel meer. Ik beheer de social mediakanalen en voer SEO-werkzaamheden uit voor mijn eigen klantenportfolio. Hierdoor kan ik mijn creativiteit kwijt en leer ik iedere dag weer nieuwe dingen.

De variatie in werkzaamheden zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Ik ben iemand die het heerlijk vindt om met van alles en nog wat bezig te zijn en ik kan je wel zeggen; dat lukt aardig hier!

Ik heb mijn plekje gevonden en ik merk dat ik mezelf steeds verder ontwikkel. Ik krijg vanuit ON. Ook genoeg mogelijkheden aangereikt om die ontwikkeling te stimuleren.


“Het allerleukste team van Groningen!”

Naast de leuke werkzaamheden hebben wij, ja het is echt zo; het allerleukste team van Groningen! Iedereen is spontaan en ik heb me vanaf het begin gelijk onderdeel van dit hechte team gevoeld. We zijn jong, ambitieus en houden van een feestje.

Doordeweeks werken we hard en geconcentreerd, en ja natuurlijk is er ruimte voor gezelligheid en flauwe grapjes (& trust me, dat gebeurt). En op de vrijdag trekken we gezellig om 17 uur een flesje bier of wijn open om vervolgens met zijn allen de week af te sluiten.

Als je opzoek bent naar een baan waar je jezelf kunt ontwikkelen dan moet je echt een kijkje nemen bij onze vacatures. Wellicht zit er iets voor je tussen en kun je langskomen voor een kennismakingsgesprek.

Als social media freak, moet ik de blog natuurlijk wel even op de juiste wijze afsluiten. Volg je ons al op Facebook, Instagram & Youtube?

https://www.facebook.com/GetyourmarketingON

https://www.instagram.com/on.digitalmarketing/

https://www.youtube.com/channel/UCfaMbOMQfK9nBjzlfdYoilA

Vergeet niet te volgen, liken & abonneren!