Erik | juli 12, 2023

Mijn traineeship is ON.

Hoi, Ik ben Iris. Ik ben trainee SEA specialist bij ON. Met mijn 23 jaar ben ik sinds kort de jongste van mijn team en zit ik momenteel in de tweede maand van mijn traineeship. In deze blog gaan jullie meer lezen over het traineeship bij ON., hoe ik terecht ben gekomen bij deze onwijs leuke werkgever en een klein stukje over mijzelf.

“Woaromdatten?”

Oorspronkelijk uit Appelscha, maar tegenwoordig een Groninger. Woaromdattan? Groningen was natuurlijk dé plek om te gaan studeren (en echte eierballen vind je niet in Friesland).

Al op jonge leeftijd was het mijn droom on internationaal te studeren en om naar het buitenland te gaan voor mijn studie. Hiervoor was er maar één soort studie die passend was: International Communication aan de Hanzehogeschool.


Mijn studie was in alle aspecten dé perfecte aanloop naar mijn carrière als marketeer. Ik kon mijn creativiteit kwijt en ik kon alles leren over communicatie en marketing. Tijdens mijn eerste stage in Zuid-Afrika liep ik mee bij een marketing agency in Kaapstad waar we grote landelijke campagnes deden.

Tijdens mijn uitwisselingen studeerde ik psychologie in communicatie aan de universiteit in Lima, Peru. Om uiteindelijk alle aspecten van communicatie te leren heb ik een tweede stage gedaan. Dit in Brussel, bij een communicatieafdeling van een grote multinational. De veelzijdigheid van het werk, de studie, de uitdagingen en de creativiteit was iets wat ik zeker wilde blijven doen.


The Search was ON.

Na mijn studie was de zoektocht naar wat ik écht wilde doen nog niet over. Ik kwam terecht bij een cool software bedrijf in Groningen waar ik werkte voor de sales afdeling. Ook kreeg ik bijvoorbeeld de kans om mee te werken aan een branding project, marketing en soms communicatie.

Al snel was het duidelijk wat ik echt wilde gaan doen: verder met marketing en voorlopig het sales vakgebied achterlaten. Ik had eindelijk een scherpe visie van wat ik wilde gaan doen, namelijk: aan de andere kant van de tafel zitten bij opdrachtgevers als online marketeer! Als marketeer komen al mijn interesses samen: communicatie, marketing, psychologie en een stukje sales. The search was ON.


“It all started with 1 message”

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe plek stonden een aantal zaken bovenaan als criteria: een goed team, geen hiërarchie op de werkplek en veel ruimte voor zelfontwikkeling.

Daarnaast wilde ik echt een werkgever vinden die in mij wilde investeren. Dit omdat ik natuurlijk nog een klein stukje praktische ervaring miste.  Na een aantal keer oriënteren bij bureaus in Groningen zag ik dat (nu mijn collega) Merlijn, sinds kort marketeer was bij ON. Hij reageerde op een berichtje op LinkedIn dat er gezocht werd naar collega’s.


Na een kort gesprek over LinkedIn was het al snel duidelijk dat ik rap moest solliciteren bij ON. Deze kans mocht ik niet missen. Binnen een week zat ik op kantoor bij ON. voor een kennismaking en een case.

Vierentwintig uur later was ik aangenomen als de nieuwe trainee. ON. matcht met alles wat ik zocht dus voor mij was het een match made in heaven. Ook al was het een grote stap om iets totaal anders te doen, het voelde te goed om het niet aan te nemen. De nieuwe job was ON.!


Het traineeship bij ON.

Vanaf dag één was het traineeship exact zoals besproken was in de kennismaking. Het begon met het leren voor de certificaten en met het meekijken met de werkzaamheden van het team. Elke dag was anders en al snel mocht ik de eerste kleine advertenties zelf schrijven.

Als er collega’s bezig waren met iets cools of iets speciaals werd ik er vaak bij geroepen om mee te kijken. Daarnaast was er ook focus op wat voor resultaat er werd behaald met de kleine dingen die ik al kon doen. Dit was super leuk om te zien!


Hoe harder ik wil, hoe harder ik ga!

Het volledige traineetraject is aangepast aan mijn behoeften. Dit houdt in dat als ik sneller toetsen behaal, vaardigheden beheers of meer wil leren dat dat dan direct wordt aangepast.

Zo ben ik bijvoorbeeld net gestart met een certificaat die eigenlijk veel later gepland was. Maar het houdt ook in dat als dingen iets minder snel gaan, je bijvoorbeeld meer tijd wil besteden aan een onderwerp, dat dit ook gegeven wordt. Ik voel hierdoor geen druk om snel het traject af te maken, wat mij persoonlijk alleen maar motiveert en het leuker maakt.


De maandelijkse check-up

Elke maand is er een moment dat ik met Jeroen de ontwikkelingen en challenges bespreek van het traject. Op die manier merk je direct als trainee dat het goed gaat en hoe je ervoor staat. Ook vindt er overdag vaak een momentje plaats waarin we doornemen hoe dingen gaan. Dit zorgt voor veel grip en motivatie voor het nog komende traject.


De werksfeer is ON Fire!

De werksfeer is nog een reden waarom ik gekozen heb voor een traineeship bij ON. en waarom jij ook zou moeten kiezen voor ON.! De mentaliteit work hard play hard wordt hier echt nageleefd.

Daarnaast blijft er genoeg ruimte over voor plezier. Het team is heel hecht met elkaar en daarom zijn bijvoorbeeld ook de vrijmibo’s leuke toevoegingen aan de week. Alles is bespreekbaar en ook iedereen wordt betrokken bij beslissingen en successen. Hierdoor voel je je al snel thuis. Kantoorhond Milly is natuurlijk de perfecte toevoeging voor een top werksfeer.

Kantoorhond Milly


How to: become a master in SEA

Zoals ik al eerder aangaf is geen dag hetzelfde. Maar taken van het traineeship worden wel een aantal keer herhaald. Dit zodat je hier echt een master in wordt voordat je verder gaat met de volgende onderwerpen (en dat voelt wel heel fijn)! De eerste maand ben je vooral bezig met het behalen van de certificaten en het schrijven van ads.

Ook begin je al met het optimaliseren van bijvoorbeeld zoekwoorden. Op deze manier leer je stap voor stap alle kleine aspecten van het vakgebied.

Momenteel ben ik al bezig met de eerste set-ups van nieuwe klanten, het optimaliseren van accounts en biedingen. Tegelijkertijd herhalen we doorlopend het schrijven van advertenties. En dat allemaal al in de tweede maand!

Tussen het leren door heb ik contact met opdrachtgevers en zetten mijn teamgenoten me graag in op zoektochten naar optimalisaties binnen accounts. Daarnaast schrijf ik, net als al mijn teamgenoten, rapportages voor de klanten waar ik betrokken bij ben. Op deze manier ga je alle onderwerpen al snel met elkaar verbinden.  Wil je weten wat SEA nog meer inhoudt? Kijk dan hier!


WORK HARD, PLAY HARD!

Waarom jij ook zou moeten solliciteren voor een traineeship bij ON.? Ik ben aangenomen bij ON. met minimale hands-on ervaring met SEA. Het sollicitatieproces had een grote focus op mijn motivatie, ambitie en of die wel paste bij het bedrijf. Johan en Jeroen zijn ervan overtuigd dat iemand alles kan leren zolang een persoon maar de correcte motivatie en energie heeft. Dit is exact waar ik naar zocht en door deze gedeelde visie heb ik de kans gekregen om iets te gaan leren wat ik echt wilde doen!


Wanna join het leukste team van Groningen?

Bij ON. wordt super veel geïnvesteerd in personeel en in de werksfeer. Daarnaast is het SEA-team echt het leukste team van Groningen (sorry Social & SEO)! We werken goed samen maar ook zelfstandig. Af en toe een grapje tussen het werk door en iedereen leert graag van elkaar. Ik word dagelijks begeleid door het hele team en voel me zeer welkom.

Dus twijfel je nog om te solliciteren? Wacht dan niet langer and take a leap of faith. Je gaat geen spijt krijgen, dat garandeer ik.