Erik | juli 12, 2023

ON. is Google Premier Partner!

Hoera! ON. is dit jaar weer Premier Partner geworden van Google. Dat betekent dat we tot de top 3% behoren van alle marketingbureaus in Nederland! Natuurlijk is dit voor ons een hele prestatie, maar wat houdt het eigenlijk in om Google Premier Partner te zijn? En wist je dat hier ook bepaalde bonussen bij komen kijken? In deze blog kom je erachter hoe wij jouw marketing naar een hoger niveau kunnen tillen, juist dankzij deze fantastische titel!

Hoe wordt bepaald wie Google Premier Partner wordt?

Zoals gezegd, moet een bedrijf tot de top 3% horen van alle online marketing bureaus binnen het desbetreffende land. Om deze titel te verkrijgen, moesten we dus onder de beste 3% van alle Nederlandse marketing agencies vallen. Dat is echter niet alles!

Google Partner worden

Om te bepalen welke bedrijven zichzelf Google Partner mogen noemen, kijkt Google in de eerste plaats naar drie verschillende vereisten van categorieën: Prestaties, Uitgaven en Certificeringen. We gaan graag dieper in op wat deze drie categorieën betekenen!

1.           Prestaties

Google hanteert een prestatievereiste voor zijn Partners. Bedrijven die deze titel mogen voeren, hebben bewezen dat ze Google Ads-campagnes effectief kunnen instellen en uitvoeren. Hiervoor kijkt Google naar de zogeheten optimalisatiescore: die moet op minimaal 70% liggen. Als je hierover meer wilt weten, lees dan vooral Google’s eigen artikel over de optimalisatiescore.

2.         Uitgaven

Ten tweede moet het manageraccount van een Google Partner gedurende een periode van 90 dagen minstens $ 10.000 uitgeven aan advertenties. Dit is een bedrag dat eigenlijk alleen wordt bereikt door agencies en zeer grote partijen, zodat Google kan filteren op de belangrijkste spelers in de markt.

3.         Certificering

Tot slot moet minstens 50% van de accountstrategen van een Google Premier Partner over een Google Ads-certificering beschikken én moet er minstens één certificering zijn voor elk productgebied waaraan gedurende een periode van 90 dagen $ 500 of meer wordt besteed qua advertenties. Wat dat wil zeggen? Dat onze medewerkers talloze certificaten op hun naam hebben staan waar wij trots op mogen zijn

Google Premier Partner worden

Alleen voldoen aan de bovenstaande drie categorieën is niet voldoende! Alle online marketing bureaus die daarnaast meedingen naar de titel van Google Premier Partner worden beoordeeld op een reeks aan factoren, zoals:

  • Klantbehoud
  • Groei van bestaande klanten
  • Groei van nieuwe klanten
  • Jaarlijkse advertentie-uitgaven

In werkelijkheid zijn lang niet al deze factoren openbaar en zou deze lijst daarnaast veel te lang zijn om in deze blog uit te werken. Het belangrijkste is daarom: Google Premier Partner word je niet zomaar. En wie deze titel wél behaalt, wordt daar daarom ook rijkelijk voor beloond.

Op welke bonussen heeft een Premier Partner recht?

Sowieso hebben Google Partners al recht op enkele bonussen, maar als je Google Premier Partner wordt, komt hier nog een schepje bovenop! Zo hebben wij:

  • Toegang tot productbèta’s, waardoor wij regelmatig de nieuwste producten en mogelijkheden kunnen testen
  • Exclusieve uitnodigingen voor management-events met online marketeers van over de hele wereld
  • Speciale accountsupport, die ons bij kan staan bij alle vragen die wij hebben over Google Ads
  • De Premier Partner Award, die ons kantoor met trots siert

Maar wat wil dit nu eigenlijk zeggen voor onze klanten? Tenslotte draait dit alles uiteindelijk niet om ons, maar om wat wij voor jullie kunnen betekenen. Kortom: hoe kunnen wij jullie hier beter door helpen?

Hoe kunnen wij jou hier beter door helpen?

Onze status als Google Premier Partner heeft twee grote pluspunten voor al onze klanten.

  • Ten eerste kunnen wij de productbèta’s gebruiken om onze ervaring te verbreden en altijd een stapje voor te hebben op de concurrentie. Tenslotte kost de implementatie van nieuwe functies altijd tijd, maar die tijd is ons gegund! Zo blijven wij innoveren.
  • Ten tweede kunnen wij je dankzij onze speciale accountsupport zo snel mogelijk helpen bij problemen met je account. Onze persoonlijke contactpersonen bij Google staan ons graag te woord als er ook maar iets is wat niet lekker loopt, waardoor iedere kwestie vliegensvlug kan worden verholpen.

Nieuwe klanten komen op basis van de voorwaarden van Google bovendien in aanmerking voor een gratis Ads budget ter waarde van € 400. Zo kun jij ervaren hoe het is om samen te werken met een Premier Partner zónder bang te hoeven zijn dat je mogelijk risico loopt. Dát dat niet nodig is, zullen wij tijdens onze samenwerking zeker aantonen. Deze aanbieding wil je toch niet mislopen? Profiteer ervan, zouden we zeggen!
Zo zie je maar: omdat ON. een voorsprong heeft op de concurrentie, heb jij dat ook!

Ga ook met deze Google Premier Partner in zee!

Wil jij jouw marketing ook uitbesteden? Vertrouw dan net als Google op onze prestaties, en plan een vrijblijvend consult met ons in. Dan bewijst deze Google Premier Partner zich graag!