Erik | juli 12, 2023

Ontraction is sinds kort ON. Digital Marketing

En dat mag gevierd worden! Met een prachtige openingsborrel vol gezelligheid, mooie speeches, een nieuw pand, nieuwe werknemers, vrienden, familie en zakelijke relaties.

Dit leek ons een uitgelezen kans om wat meer te vertellen waar wij vandaan komen. We zijn onderhand namelijk al een tijdje bezig (sinds begin 2017) en in die tijd is er aardig wat veranderd. We namen meer dan 10 man personeel aan, konden ons pand verbouwen en groeiden meer dan 1000% in ons eerste jaar. Maar wie zijn nu eigenlijk de jongens (m/v) achter het merk? Een kleine geschiedenis van een paar hele normale gasten.  

Start. Hoe het begon

Jeroen Schiphuis (Co-owner, Strategist) en Vincent Schiphuis (Co-owner, Marketing Manager) zijn opgevoed door ondernemers – en een beetje gestoord. Vanuit eerdere werkervaring was al het een en ander bekend over online marketing en niet veel later waagden zij de sprong in het diepe. 

Met niets meer dan een tijdelijk pand aan de rand van de stad, een laptop en heel veel goede moed begonnen zij aan dit avontuur. Na een paar maanden was het tijd voor nieuw personeel en verhuisden wij naar de huidige locatie: Friesestraatweg 18-5, waar wij nog steeds gevestigd zijn. Maar er ontbrak nog iets, later omschreven als een commerciële sales-gorilla met een goed stel hersens. En daar was Johan Siefkes (Co-owner, New Business Manager). 

Met een Sales/HR-manager was dat probleem snel opgelost en kon het gaspedaal ingetrapt worden. We lanceerden ons merk (Ontraction), namen ons eerste personeel aan en groeiden 1000% in ons eerste jaar.

(Wat veel mensen niet weten, is dat Jeroen in het begin zelfs intern zat bij onze eerste klant. Hij heeft hier de online marketingafdeling opgericht en samen met het team de Accenture Innovation Awards gewonnen! Weet jij over welk bedrijf het gaat?)

 

de Visie: jonge honden 

Dat waren we in het begin ook wel. Maar we hebben ons altijd vastgehouden aan een visie met perspectief. Kwaliteit, Kennis en Transparantie zijn we ondanks alle hectiek nooit uit het oog verloren. Met een opleidingstraject waar menig marketeer met ervaring van zou gaan zweten, kwaliteit leveren in de kortst mogelijke tijd. 

Maar het allerbelangrijkste: eerlijk zijn.

Groei. Daar staan we voor

Zowel in ons eigen bedrijf als voor andere ondernemers. Elke dag was er weer een nieuw moment om van te leren én om onszelf te ontwikkelen. Want groei is niet alleen door te meten in cijfers of omzet. Persoonlijk hebben wij nog meer stappen moeten zetten dan het bedrijf, dat was namelijk de enige manier om de groei bij te kunnen benen. 

Under construction

Ja, als je eenmaal bezig bent gaat het opeens hard. We groeiden uit ons jasje, letterlijk en figuurlijk. Ons pand moest de verbouwing ondergaan om ons team optimaal te laten presteren en klaar te zijn voor de toekomst. We kozen voor een gegoten betonvloer zodat Vincent nooit meer laminaat hoeft te leggen (dat kan hij namelijk niet), een nieuw vloerplan en veel meer kleur. Want uiteindelijk ging het niet alleen over personeel, we waren gewoon te hard gegroeid voor ons merk. 

Het paste niet meer bij ons. Soms is het dan beter om er met de sloopkogel tegenaan te beuken en van de brokstukken een nieuwe toren te bouwen. Bepaalde elementen wilden we terug laten komen, maar de uiting moest anders. Na een lange periode van stilte, totale geheimhoudingsplicht naar onze werknemers en een van de ondernemers die zijn mond voorbij babbelde op een iets te leuke vrijdagmiddagborrel (ahum Johan), was het dan eindelijk zo ver.

Growth is painful. Change is painful. But nothing is as painful as staying stuck where you don’t belong – N.R. Narayana Murthy 

Dit is ON

De essentie van ons vorige merk, verpakt in een nieuwe jas. Wij staan voor zwart-wit: Duidelijkheid en Transparantie. Zowel in resultaten als in communicatie, naar de klant en naar onszelf. Elke dag leren van je collega’s maar ook met ze lachen, lunchen, stappen en sporten. 

Want ON is niet alleen zwart-wit: kleur is onze andere kant. Enthousiasme en Plezier zijn onlosmakelijk aan ons verbonden. Hard werken, maar weten waar je het voor doet en op een enthousiaste manier mensen te begeleiden in de online wereld.

Dat zijn de pijlers van ons merk – dit is wie wij zijn.

On is aan

We hebben het over “je marketing aanzetten”, maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Simpel. Door ons niet te richten op randzaken en de ondernemer werk uit handen te nemen, kunnen we een campagne vaak rendabeler opzetten, of met meer resultaat. ON betekent hard gaan, volle bak er op. Niet klakkeloos werk uitvoeren, maar werken vanuit een overkoepelende strategie. Geen jaarcontracten, alles is maandelijks opzegbaar. Dan komt het resultaat vanzelf.

Als we eerlijk zijn, stond het lampje uit ons oude logo altijd al aan. Maar met ON. is je online marketing pas echt aan!  > goed verhaal, bel me maar