SEO teksten

Het schrijven van SEO teksten is één van de belangrijkste onderdelen van de dienst SEO. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachineoptimalisatie (noteer je deze even voor galgje ).

Ben jij benieuwd wat SEO teksten precies zijn, hoe je te werk gaat met het schrijven van SEO teksten en waar je op moet letten? Lees hieronder dan alles wat je moet weten over SEO teksten!

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

WAT ZIJN SEO TEKSTEN?

SEO teksten zijn webteksten die geschreven zijn om een webpagina goed te laten ranken in zoekmachines als Google en Bing. Door rekening te houden met allerlei factoren zorg je ervoor dat de tekst relevant en waardevol genoeg is om hoog te scoren in de zoekmachines.

Moeten dan alle teksten op een website worden geschreven als SEO teksten? Dit hangt af van de zoekvraag. Met SEO teksten speel je in op de bestaande online zoekvraag. Wanneer je een onderwerp behandelt waar veel op gezocht wordt, dan is het heel verstandig om hier een SEO tekst voor te schrijven. Hierdoor zal deze pagina hoger ranken in de zoekmachines en uiteindelijk voor meer traffic op de website zorgen.

Call tracking 2

HOE START JE MET SEO TEKSTEN SCHRIJVEN?

Wil je goede SEO teksten schrijven? Dan dien je één en ander goed voor te bereiden. Hieronder lees je de verschillende stappen die je kunt uitvoeren om te kunnen starten met schrijven!

Onderwerp bepalen

Het is belangrijk om het onderwerp van je SEO webtekst te bepalen. Wij raden aan om voor de gehele website een seo strategie op te (laten) stellen. In deze strategie zal dan ook een content strategie opgenomen worden. In deze strategie wordt bepaald welke content er op de website gedeeld moet worden en hoe dit eruit komt te zien.

Zoekwoorden analyse

Zonder zoekwoorden analyse is het niet mogelijk om een succesvolle SEO tekst te schrijven. Tijdens deze zoekwoorden analyse bepaal je namelijk aan de hand van het onderwerp welke zoekwoorden interessant zijn om te verwerken in de tekst en of er daadwerkelijk zoekvolume aanwezig is.

Kijk op onze pagina over zoekwoorden analyse voor meer inhoudelijke informatie over het uitvoeren hiervan. Aan de hand van deze analyse kun je ook gemakkelijker prioriteren met welke teksten je gaat beginnen en wat wel of geen SEO teksten moeten worden.

Maak een opzet

Aan de hand van jouw onderwerp, de vastgestelde zoekintentie en gekozen zoekwoorden kun je een opzet maken. Bedenk alvorens je gaat schrijven welke vragen je wilt beantwoorden, welke informatie je wilt verstrekken en wat het doel is van de SEO tekst.

Plaats het belangrijkste zoekwoord in de titel en breng de daarop volgende zoekwoorden onder in de tussenkoppen. Op deze manier staat er een opzet voor de SEO webtekst en kun je starten met het schrijven van de tekst.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ SEO SCHRIJVEN?

Naast het schrijven van een pakkende tekst en het geven van relevante informatie, zijn er nog andere zaken waarop je moet letten bij SEO schrijven. Graag geven we je een aantal pijlers waar je rekening mee moet houden:

Gebruik het belangrijkste zoekwoord in je titel en maak deze op als H1

Welk zoekwoord dit is voor jouw tekst heb je vastgesteld tijdens jouw zoekwoorden analyse.

Breng structuur aan door gebruik te maken van tussenkoppen

Schrijf korte en pakkende alinea’s. Deel de tekst op door middel van tussenkoppen. Maak deze tussenkoppen op als H2. Wil je een alinea opdelen in sub-alinea’s? Gebruik dan een tussenkop met de opmaak H3.

Maak gebruik van diverse multimedia!

Het gebruik van afbeeldingen, infographics, video’s en dergelijke doen het erg goed voor de SEO waarde van een tekst. Zorg dat je de multimedia voorziet van een passende ALT-tekst en eventueel passend bijschrift.

Plaats interne en externe links

Door het gebruik van passende interne links zet je de waarde van de pagina’s als het ware door en wordt de structuur van je website duidelijker. Zijn er autoriteiten in bijvoorbeeld jouw branche waar je naar wil doorverwijzen? Plaats hier gerust een link van in je SEO webtekst. Doe dit wel door middel van een nette ankertekst.

Schrijf een pakkende meta-omschrijving en meta title

In de zoekresultaten in Google zie je de meta title, URL en vervolgens de meta-omschrijving. Het schrijven van een meta-omschrijving en meta title is onderdeel van het schrijven van een succesvolle SEO tekst. Door middel van dit kleine stukje tekst vergroot je de kans op verkeer naar jouw website. Geef hier aan waar de pagina over gaat en waarom mensen op jouw link moeten klikken!

Succesvol SEO schrijven is een “vak apart”. Neem daarom de tijd om tot een tekst te komen waar jij helemaal tevreden over bent, laat het controleren door een collega of kennis en blijf waar nodig optimaliseren.

SEO COPYWRITING ALLEEN IS NIET VOLDOENDE VOOR DIE #1

Uiteindelijk is SEO schrijven, ook wel SEO copywriting genoemd, in de meeste gevallen niet voldoende om die nummer één positie te bemachtigen in de zoekmachines. Afhankelijk van de concurrentie op het betreffende onderwerp, zal je alles uit de kast moeten halen om dit voor elkaar te krijgen.

Zoals gezegd kom je zonder SEO strategie en SEO zoekwoorden analyse niet tot een succesvolle SEO tekst. Maar naast deze knallende tekst, dien je zowel linkbuilding als technische seo goed toe te passen.

SEO TEKSTEN LATEN SCHRIJVEN DOOR EEN EXPERT?

Het schrijven van waardevolle SEO teksten is zoals gezegd een vak apart. SEO marketeers houden zich dagelijks bezig om door middel van allerlei kleine handigheden, praktijkervaring en branche informatie tot de beste manier van SEO schrijven te komen.

Heb jij nou geen tijd om tot de perfecte tekst te komen of wil jij zeker zijn van waardevolle content voor op jouw website? Laat de SEO teksten dan schrijven door een expert!