Jeff | oktober 6, 2023

Win-win: de integratie van social media en e-mail marketing

Met de integratie van social media en e-mail marketing heb je niets te verliezen, alleen te winnen: daarom spreken we ook van een win-win situatie! Als full funnel marketing bureau weten wij bij ON. als geen ander hoe je de krachten van de verschillende marketingkanalen bundelt voor een winnende combinatie, om jou te helpen naar de top te rijzen! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij ook jouw omzet kunt verhogen dankzij de integratie van social media en e-mail marketing.

De plaats van e-mail en social media marketing in de marketing funnel

Voordat we dieper induiken op de integratie van jouw e-mail en social media marketing, zullen we eerst een blik werpen op de plaats die deze twee kanalen innemen in de marketing funnel.

Social media marketing bevindt zich voor een groot deel bovenaan de funnel, in de awareness- en interest-fases. Dit zijn de mensen die zich nog bewust moeten worden van je aanbod of wiens interesse nog gewekt moet worden. Natuurlijk kan social media ook worden ingezet om mensen te stimuleren een aankoop te doen of om hen aan je merk te herinneren, maar de focus ligt vooral op awareness en interest.

E-mail marketing daarentegen richt zich juist vooral op de action- en care-fases, plus een stukje van de interest-fase. Dit zijn mensen die al expliciet interesse hebben getoond in je aanbod door zich in te schrijven voor je nieuwsbrief en misschien zelfs al eens een aankoop hebben gedaan, die je nu wilt behouden.

Doordat e-mail marketing en social media dus eigenlijk twee tegenovergestelde onderdelen van de marketing funnel aanboren, kun je met deze synergie een veel grotere doelgroep bereiken. Dat is wat social media en e-mail integratie zo interessant maakt.

Wetgeving e-mailmarketing 1

Hoe kun je e-mail en social media integratie in de praktijk inzetten?

Misschien klinkt het concept van e-mail en social media integratie nog wat abstract, maar eigenlijk is het juist ontzettend praktisch! Je kunt er onder andere het volgende mee bereiken:

1. E-mailadressen verzamelen via socials

De meest directe manier om e-mail en social media te integreren, is waarschijnlijk door het verzamelen van e-mailadressen via je social media kanalen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je social media posts te laten doorlinken naar een inschrijvingspagina voor je nieuwsbrief. Op deze manier kun je nieuwe leads verzamelen en direct toegang krijgen tot de inboxen van potentiële klanten.

2. Content delen via beide kanalen

Een ander voordeel van deze integratie is het feit dat je (een deel van je) content kunt delen via zowel e-mail als social media. Acties en nieuwsberichten die je op social media deelt, kun je hergebruiken in nieuwsbrieven en vice versa. Dit bespaart je niet alleen tijd en middelen omdat je niet de hele uiting opnieuw hoeft te schrijven, maar zorgt er ook voor dat je je boodschap consistent communiceert via je verschillende kanalen.

3. Lookalike audiences creëren op basis van e-mailadressen

Nog een krachtige tactiek is om de e-mailadressen die je voor je e-mail marketing hebt verzameld te gebruiken om zogeheten “lookalike audiences” te creëren voor je social media advertenties. Dit houdt in dat je je advertenties richt op een publiek dat qua kenmerken en interesses lijkt op je bestaande e-mailabonnees, zodat de kans op het aantrekken van geïnteresseerde prospects vergroot wordt.

4. Prospecting campagnes alléén op echte prospects richten

Tot slot is het mogelijk om e-mail te gebruiken om je prospecting campagnes op social media zo bij te sturen dat je alleen je daadwerkelijke prospects bereikt. Om dit te doen, kun je je bestaande klantenlijst (die zich al voor je nieuwsbrief hebben ingeschreven) uitsluiten van deze campagnes, zodat je er zeker van kunt zijn dat je alleen nieuwe klanten aantrekt.

Wat zijn de voordelen van e-mail en social media integratie nu exact?

Nu we hebben gezien hoe e-mail en social media integratie in zijn werk gaat, wordt het tijd om de concrete voordelen nog eens te bespreken. Want dat is uiteindelijk waar je het voor doet, of niet? De lijst met voordelen luidt als volgt:

1. Makkelijker leads verzamelen

Door e-mailadressen te verzamelen via social media, maak je het jezelf gemakkelijker om nieuwe leads te genereren. Dit stelt je in staat om je lijst met prospects snel uit te breiden en meer potentiële klanten te bereiken.

2. Een groter bereik

Door social media en e-mail marketing te integreren, zul je ook eenvoudiger een breder publiek kunnen bereiken wanneer je een uitlating doet. Doordat je je boodschap over verschillende platformen kunt verspreiden, kun je eveneens meer potentiële klanten aantrekken.

3. Via beide kanalen top-of-mind blijven

Door je content via zowel e-mail als social media te delen, blijf je constant in contact met je publiek. Zo blijf je top-of-mind bij je bestaande klanten én prospects!

4. Meer synergie tussen al je marketinginspanningen

Integratie zorgt voor meer samenhang tussen je marketinginspanningen. Doordat klanten via meerdere kanalen op de hoogte worden gehouden van wat er speelt binnen je bedrijf, krijgen zij een consistente merkervaring. Dit maakt het voor jou weer makkelijker om jouw krachtige marketingtactieken op hen af te vuren en hen flink enthousiast te maken voor jouw aanbod!

5. Uiteindelijk: een hoger rendement!

Het ultieme voordeel, en waar iedere ondernemer en marketeer het uiteindelijk voor doet, is dat je het rendement op je marketinginvestering flink kunt verhogen door middel van e-mail en social media integratie. Door effectiever leads te verzamelen, je bereik te vergroten en consistent te communiceren, vergroot je namelijk de kans op conversies en klantloyaliteit – dat is nou exact die win-win waar we het over hadden!

Interesse in social media en e-mail marketing integratie? Neem contact op!

Wil jij weten hoe wij bij ON. jou bij jouw social media en e-mail integratie kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij samen aan een win-win situatie voor jouw onderneming kunnen werken! Samen zetten we de kracht van deze integratie dan in om jouw marketingdoelen te bereiken en jouw omzet naar nieuwe hoogten te tillen.

Enne, bang dat je ergens aan vast zou komen te zitten? Dat is nergens voor nodig! Al onze contracten zijn namelijk maandelijks opzegbaar, zodat wij de tevredenheid van onze klanten altijd kunnen garanderen. Vraag nu een gratis en vrijblijvende marketing scan aan, dan geven wij jou graag een beeld van wat e-mail en social media integratie jou kan opleveren.