Emiel | augustus 11, 2023

Zechsal en email marketing: 29% groei in het eerste jaar

Magnesiumspecialist Zechsal regelde zijn email marketing voorheen zelf. Dat ging goed, maar er lagen ook nog genoeg kansen. Daarom begon ON. Digital in 2022 met ondersteuning. In het eerste jaar groeide de omzet vanuit email marketing met 29% en ook het aandeel in de totaalomzet steeg. Wat is het geheim achter het succes en hoe verloopt de samenwerking?

Uitbreiding naar geautomatiseerde mails

“Al langere tijd verzonden we zelfstandig nieuwsbrieven en de resultaten daarvan waren goed”, zegt directeur Mercedes Prinsen van Zechsal. “Maar ON. Digital gaf aan dat er veel kansen lagen op het gebied van email automations. Uiteindelijk zijn we daar mee begonnen en de resultaten zijn uitstekend tot nu toe.”

Voorheen had email marketing een aandeel van 16 tot 18 procent in de totale omzet, nu is dat gestegen naar 23 tot 25 procent. In een jaar tijd is de omzet uit email marketing met ruim 29 procent gestegen. Het openingspercentage van onze mails ligt rond de 33%, wat een uitstekend percentage is.

Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten

De directie van Zechsal: Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten

Overstap naar Reloadify

Nog altijd verzendt Zechsal nieuwsbrieven: “Langzamerhand is de frequentie opgeschroefd van één naar vier keer per maand. Dit werkt goed voor onze branche, want er valt ontzettend veel te vertellen over de werking van onze producten. Je kunt dus relatief vaak mailen zonder dat de inhoud eentonig wordt. Er zijn altijd wel weer nieuwtjes en handige tips.”

Nadat ON. Digital betrokken raakte bij de mailactiviteiten van Zechsal, werd de overstap gemaakt van Mailchimp naar Reloadify. Prinsen is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van deze mailprovider: “Ik weet dat Reloadify ontzettend veel opties biedt, waardoor ON. Digital het maximale uit het traject kan halen. Daarnaast kunnen wij er goed mee werken en dat is ook niet onbelangrijk.”

Automations en uitbreiding mailbestand

Wat betreft automations ging ON. Digital aan de slag met diverse triggers. Zo zijn er automatische mails die herhaalaankopen stimuleren. Ook wordt er bijvoorbeeld gemaild naar klanten die een winkelmandje gevuld hebben, maar uiteindelijk (nog) niet betaald hebben.

Wie succesvol wil zijn met email marketing, kan natuurlijk niet zonder een voortdurend groeiend mailbestand. Ook hier heeft ON. Digital aan gedacht, onder meer door een pop-up voor inschrijvingen te maken. Er is een complete welkomstcampagne gemaakt voor nieuwe inschrijvingen. Bestaande inschrijvingen die lang niet actief zijn, worden gereactiveerd met een win-terug campagne. “Al met al zie je gewoon dat de investering in email marketing echt wat oplevert. Dat vermoeden had ik vooraf al, maar het moet altijd nog maar even waargemaakt worden”, vult Prinsen aan.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zechsal e-mailmarketing case study

Stap voor stap groeiende samenwerking

Sinds augustus 2021 werkt Zechsal samen met ON. Digital. In eerste instantie werden er SEA en SEO werkzaamheden uitgevoerd. In 2022 werd uitgebreid met email marketing en sinds mei 2023 verricht ON. Digital ook social media werkzaamheden. “Om een voorbeeld te geven van een mooi resultaat: we hebben campagnes gedraaid na het lanceren van onze magnesium druppels en het resultaat lag ver boven verwachting. Echt een ongekend succes”, vertelt Prinsen.

Hoe verloopt de samenwerking vanuit het oogpunt van Prinsen? “Doelen worden gehaald en ik waardeer de persoonlijke samenwerking. Elk kwartaal hebben we een meeting in Groningen waarbij we de voortgang bespreken. En niet onbelangrijk: ON. Digital laat ons zien waar groeikansen liggen. Al vroeg gaven ze bijvoorbeeld aan dat ze mogelijkheden zagen met email marketing en nu profiteren we daarvan!”

Over Zechsal

Zechsal is fabrikant van diverse producten die gemaakt worden op basis van magnesiumzout (magnesiumchloride om precies te zijn). Dit zout wordt gewonnen door Zechstein Minerals vanuit de Zechstein bron bij Tripscompagnie in de provincie Groningen. Het aanbod van Zechsal bevat een groeiend aantal producten, zoals magnesiumolie, magnesium drops, diverse soorten gels, shampoo’s en nog veel meer.

Producten van Zechsal bieden ondersteuning bij onder meer vermoeidheid, huidklachten, werking van de spieren en de aanmaak van cellen en weefsels. Meer weten? Kijk dan op de website van Zechsal: https://www.zechsal.nl/