Zoekwoorden analyse

Een zoekwoorden analyse, ook wel zoekwoordenonderzoek genoemd, brengt in kaart op welke zoekwoorden jij je als organisatie moet focussen. Het is een onmisbaar onderdeel van elk SEO traject. Dagelijks worden er talloze zoekopdrachten ingevoerd, met name in Google. Als je hier een goed beeld van hebt, kun je een ijzersterke SEO strategie maken. Wij voeren elk zoekwoordonderzoek zeer nauwkeurig uit, waarbij we de beste tools inzetten.

Wil je een zoekwoorden onderzoek en analyse laten uitvoeren? Informeer nu naar de mogelijkheden!

Vraag de gratis scan aan!

Vraag de gratis scan aan!

ZOEKWOORDEN ANALYSE DOOR ON. DIGITAL MARKETING

Eén van de eerste werkzaamheden die we uitvoeren binnen een SEO traject, is een zoekwoorden analyse. Om goed gevonden te worden in Google wil je namelijk de juiste zoektermen gebruiken.

Na het uitvoeren van de zoekwoord analyse weten we welke zoekwoorden we in teksten op de website moeten gebruiken, waarna we met SEO copywriting aan de slag kunnen gaan. Daarnaast is het onderzoek van groot belang voor de naamgeving van pagina’s en categorieën. Waarom laat je een zoekwoorden analyse uitvoeren door ON. Digital Marketing?

  • We vinden goed niet goed genoeg; we doen zeer uitgebreid onderzoek zodat we geen term missen.
  • We zijn dol op innovatie en gebruiken daarom alleen de beste zoekwoord tools van het moment; ook hanteren we de nieuwste inzichten op SEO gebied.
  • Samenwerking staat voorop. Bij twijfels over specifieke zoektermen profiteren we graag van de kennis die jij als ondernemer hebt over jouw branche.
Bloggen op je website 3

ZOEKWOORDENONDERZOEK, ZOEKWOORDEN ANALYSE OF ZOEKWOORDANALYSE?

Alleen al voor een term als zoekwoorden analyse bestaan talloze varianten. Voorbeelden zijn zoekwoordenonderzoek, zoekwoordonderzoek, keyword research en zoekwoordanalyse. Je zal ook zien dat we meerdere synoniemen in deze tekst gebruiken zodat de pagina beter gevonden wordt in Google. Om te ontdekken wat de belangrijkste zoekwoorden zijn, kijken we in ons zoekwoorden onderzoek in eerste instantie naar zoekvolumes. Zo weten we hoe vaak een bepaalde zoekterm per maand wordt gebruikt.

We willen niet alleen weten hoe vaak een bepaalde zoekterm ingevoerd wordt. Ook kijken we naar de concurrentie op zoekwoorden. Misschien wil je hoger in Google staan met specifieke zoekwoorden, maar is dit niet realistisch met je beschikbare budget.

Uit een zoekwoordenanalyse zal ook blijken of zoektermen seizoensgebonden zijn. Dit is niet onbelangrijk, want bij het uitvoeren van SEO optimalisatie is het altijd slim om ruim voor aanvang van een piekperiode te beginnen. Zo is de kans groter dat je op tijd hoger in de organische zoekresultaten van Google staat.

ZOEKWOORDENANALYSE EN ZOEKINTENTIE

Als we bij ON. Digital Marketing een zoekwoorden analyse uitvoeren, kijken we altijd naar de zoekintentie. In het SEO vakgebied wordt dit ook wel zoekwoordintentie, search intent of keyword intent genoemd.

Waarom is de intentie achter een zoekwoord zo belangrijk? Achter elk zoekwoord zit een intentie. De persoon die zoekt kan bijvoorbeeld de intentie hebben om iets te gaan kopen. Een zoekopdracht als ‘spandoek laten maken’ suggereert dat iemand dit wil laten doen door een bedrijf. De zoekterm ‘spandoek maken’ doet eerder vermoeden dat iemand wil weten hoe je een spandoek maakt.

Zeker voor webwinkels is het belangrijk om de zoekwoorden met koopintentie goed in kaart te brengen en hierop te focussen in een SEO traject. Desondanks kunnen zoektermen zonder koopintentie interessant zijn om content op de website sterker te maken.

ZOEKWOORDENONDERZOEK MET PROFESSIONELE ZOEKWOORDEN TOOLS

Om een zoekwoorden analyse uit te voeren is het noodzakelijk om professionele en betrouwbare tools te gebruiken.

Vanzelfsprekend doen wij dit. De keyword research tools geven ons inzichten als maandelijkse zoekvolumes in Google, huidige posities voor specifieke zoekwoorden en de moeilijkheidsgraad van de concurrentie.

We kennen alle functies van de verschillende zoekwoorden tools en kunnen zo zoekwoordanalyses op de beste manier uitvoeren. Vervolgens krijgen we een betrouwbaar resultaat wat de basis vormt voor een SEO strategie. Natuurlijk komt er veel meer kijken bij een SEO optimalisatie plan. Een SEO analyse brengt in beeld wat er naast een zoekwoordenonderzoek nog meer moet gebeuren.

LSI ZOEKTERMEN EN LONG TAIL ZOEKTERMEN

Naast ‘standaard’ zoekwoorden vinden we bij een zoekwoorden analyse ook zogenaamde LSI zoektermen en long tail zoektermen. Wat zijn dit? LSI staat voor ‘Latent Semantic Indexing Keywords’. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk zijn het gewoon aanvullende zoekwoorden die Google onderaan een pagina met resultaten toont.

Met long tail zoekwoorden doelen we op meer beter gespecificeerde zoektermen die meerdere woorden bevatten. Denk bijvoorbeeld aan ‘witte wasmand van plastic’ in plaats van ‘wasmand’. Door rekening te houden met long tail en LSI zoektermen is het veel beter mogelijk om in te spelen op zoekintenties.

on-foto

ZOEKWOORDEN ANALYSE LATEN UITVOEREN?

ON. Digital Marketing heeft inmiddels vele jaren ervaring met SEO optimalisatie en bijbehorende zoekwoordonderzoeken. We voeren elke analyse bijzonder nauwkeurig uit en gebruiken hiervoor de beste tools.

De zoekwoord analyse is een onmisbare schakel binnen elke SEO strategie. Wil je zo’n onderzoek laten uitvoeren? Neem gerust contact op, dan vertellen we je wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een zoekwoorden analyse.