Erik | juli 12, 2023

Vrijdagmiddag lunch op kantoor? Dat doe je zo!

Iedereen kent het gevoel wel: het is vrijdagmiddag, je hebt de hele week keihard gewerkt en je probeert de laatste energie nuttig in te zetten. Daarnaast zijn er van die collega’s die al met gigantische weekendvibes rondlopen. De gezelligheid neemt toe op kantoor en jouw focus verschuift ook langzaam naar die leuke weekendplannen. Jij kunt op zo’n moment wel een goede energieboost gebruiken! Wij bieden je inspiratie voor de beste vrijdagmiddag lunch op kantoor!

Vette hap!

Anno 2022 moet het allemaal gaan over gezond, groen en verstandig. Maar iedereen weet dat je soms (bijvoorbeeld op vrijdagmiddag) gewoon zin hebt in een lekkere snack! En dat is oké! Zolang je de rest van de week gezond eet, kun je best een keer een lekkere snack eten op vrijdagmiddag. En wil je de balans er helemaal inhouden, dan wandel je na de lunch toch een extra groot rondje?

Inspiratie voor een lekkere vette hap?

 1. Plaats een bestelling bij het cafetaria!
  Wist je dat we in Groningen onze eigen snack hebben? De eierbal (spreek uit als ‘aaierbal’)!
 2. Met pizza zit je altijd goed!
 3. McDonalds, KFC of Burger King.
  Dit hoeven we niet uit te leggen, toch?
 4. Of wat dacht je van een bakje verse kibbeling van de markt?
WhatsApp Image 2022-08-24 at 4.28.50 PM
Zo ziet het er niet iedere vrijdagmiddag uit bij ON. hoor…

Groen, vega, vegan, bio, gezond en ga zo maar door!

Begrijp ons niet verkeerd, wij eten niet iedere vrijdag ongezonde snacks en zien het belang van gezond eten volledig in! Sterker nog, bij ON. stimuleren we gezond eten. Zo is er altijd groente en fruit om als snacks te eten tijdens werktijd, zijn er veel gezonde opties tijdens de lunch en houden we rekening met de wensen van onze collega’s. Er zijn vegetarische, vegan en biologische producten waar de collega’s hun buikje mee vol kunnen eten.

Alle lunch inspiratie die je in dit blog vindt zijn ook als vegetarische variant te maken of bestellen. Ook vegan en biologische opties zijn er genoeg en dan blijft het niet alleen bij een saaie salade. Zo zijn de eierbal en friet namelijk ook gewoon een vegetarische opties! Haha, maar zonder gekkigheid: wij juichen een afwisselend en gezond eetpatroon alleen maar toe!

Goed belegd

Wat ook een goede keuze is, die toch iets gezonder is: een lekker vers belegd broodje! Dit kun je natuurlijk zelf maken, maar je kunt ook een lekker belegd broodje laten bezorgen. Denk hierbij aan een broodje gezond, broodje met bijzonder beleg of een broodje van bijvoorbeeld de Subway®. Ga los met beleg, neem een broodje van 30 centimeter of hou het licht en gezond!

Hungry, but on a budget?

Het is tegenwoordig allemaal duur genoeg en we begrijpen heel goed dat je niet iedere week eten wil/kan bestellen! Maar een lekkere lunch hoeft helemaal niet duur te zijn! Je kunt bijvoorbeeld de avond van te voren een quiche, pasta of risotto klaarmaken. Neem dit mee naar kantoor, warm het op en klaar ben je!

Heb je geen behoefte aan een warme maaltijd? Ga zelf aan de slag met het maken van een salade, pannenkoeken of een goed gevulde yoghurt. Op deze manier heb je er zelf ook nog eens invloed op hoeveel calorieën je naar binnen schuift op de vrijdagmiddag.

Lunch tips van ON.
Ben je on a budget? Je hoeft echt niet zoals Eva alleen maar zo’n sneu crackertje met kaas te eten!

Maak van de vrijdagmiddag lunch een groepsproject

De vrijdagmiddagen zijn bij ons op kantoor altijd gezellig! Er staat een muziekje aan, mensen werken hard om de laatste dingen van die week af te ronden en bereiden zich vanaf het middaguur mentaal voor op de vrijdagmiddagborrel. Waarom zou je deze sfeer niet gebruiken om ook alvast van de lunch een feestje te maken?

Hoe doe je dat?

 1. Zoek collega’s die ook een leuke lunch willen organiseren op de vrijdag;
 2. Spreek per collega af wat diegene meeneemt naar kantoor;
 3. Zet alle hapjes op de lunchtafel en geniet gezellig van een gezamenlijke lunch!

Probeer zo veel mogelijk collega’s te verzamelen die willen meenemen. Als iedereen iets kleins/simpels meeneemt, ben je met een paar euro per persoon klaar en heb je een gezellige uitgebreide lunch!

Wrap it up!

Ben je op zoek naar een lunch waar je geen “after lunch dip” van krijgt? Probeer eens een goed gevulde en gezonde wrap te maken! Gebruik wraps, groenten, peulvruchten, vlees(vervangers), kaas en kook bijvoorbeeld een eitje!

Deze lunch vult goed, je maakt gemakkelijk meerdere wraps met een paar simpele ingrediënten en is gezond. Ook dit is leuk om samen met collega’s op te pakken én is eventueel een dag van te voren thuis voor te bereiden.

Lunchen door een rietje

Als laatste tip hebben we nog een alternatieve lunch vorm, namelijk een smoothie als lunch! In Groningen zitten diverse smoothie bars waar wij regelmatig een bestelling plaatsen voor een aantal gezonde en goed vullende smoothies.

Een smoothie bar is inmiddels in iedere grote stad wel te vinden. Maar ben je nou thuis aan het werk of zit er geen goede smoothie bar in de buurt? Dan maak je die smoothie toch zelf?! Je kunt het zo gezond en vullend maken als je zelf wil.

Wat is jouw favoriete vrijdagmiddag lunch op kantoor?

Of je nu gaat voor gezond, vette hap, budget of een groepslunch maak er iets gezelligs van op kantoor! Sociaal contact, gezelligheid en teambuilding zijn dingen die ontzettend belangrijk zijn. Een vrijdagmiddag lunch kan hier zeker aan bijdragen!

Merk je dat je ook behoefte hebt aan gezellig vrijdagmiddagen op kantoor? Wij zijn doorlopend op zoek naar collega’s die komen met leuke moppen, schuine opmerkingen, nieuwe inspiratie voor de lunch en gezelligheid! Vertel ons wat jouw favoriete vrijdagmiddag lunch is!

Kom gezellig lunchen bij ON.
Het is iedere dag een drukte van jewelste rondom het ON. lunch eiland. Je moet je lunch goed bewaken, anders smeert Jeroen er stiekem sambal op!

Vragen?

Contact opnemen